Поживні речовини. Особливість харчування у підлітковому віці.

Додано: 30 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 45 разів
12 запитань
Запитання 1

Вуглеводи -

варіанти відповідей

найкраще забезпечують організм енергією.

є будівельним матеріалом для клітин.

важливі для нормальної роботи організму.

Запитання 2

Білки (протеїни) -

варіанти відповідей

є будівельним матеріалом для клітин,

утворюють в організмі запаси, що за необхідності і використовуються як додаткове джерело енергії.

важливі для нормальної роботи організму.

є будівельним матеріалом для клітин

Запитання 3

Жири -

варіанти відповідей

є будівельним матеріалом для клітин

найкраще забезпечують організм енергією.

утворюють в організмі запаси, що за необхідності використовуються як додаткове джерело енергії.

Запитання 4

Харчова (поживна) цінність —

варіанти відповідей

характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту. Вона вимірюється в калоріях (кал) або кілокалоріях (ккал).

це співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту.

Запитання 5

Енергетична цінність (калорійність) —

варіанти відповідей

характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту. Вона вимірюється в калоріях (кал) або кілокалоріях (ккал).

це співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту.

Запитання 6

Вітамін А

варіанти відповідей

Необхідний для здоров’я шкіри, волосся, слизових оболонок, нормалізує зір (особливо нічний)

Нейтралізує дію шкідливих для здоров’я чинників довкілля

Сприяє росту, зміцнює імунітет організму

Запитання 7

Кальцій


варіанти відповідей

Необхідний для формування кісток і зубів

Сприяє виведенню води з організму

Відіграє важливу роль у кровотворенні

Запитання 8

Вітамін С міститься в

варіанти відповідей

Жирна риба, яйця, сир; утворюється в організмі під дією сонячного світла

Чорна смородина, болгарський перець, апельсини, лимони, шипшина, капуста

Сметана, вершкове масло, печінка, яйця, жирна риба, морква, томати, вишні, полуниці, апельсини

Запитання 9

Калій і Натрій міститься в

варіанти відповідей

Абрикоси, курага, кабачки, картопля, кольрабі, боби, томати, банани

Хлібобулочні вироби, часник, квашені овочі, кухонна сіль, консерви, копченості

Молоко, твердий і м’який сири, продукти з сої, рибні консерви з кісточками

Печінка і нирки, хліб з висівками, квасоля, соя, курага, абрикоси, печені яблука, червоне м’ясо

Запитання 10

Оберіть принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

помірність

різноманітність

одноманітність

переїдання

збалансованість.

Запитання 11

Різноманітність —

варіанти відповідей

вимагає, щоб калорійність раціону не перевищувала енергетичних затрат організму.

означає правильне співвідношення цих груп продуктів.

передбачає споживання продуктів усіх основних груп (хліб і крупи; овочі і фрукти; м’ясомолочні вироби, ласощі).

Запитання 12

Помірність —


варіанти відповідей

передбачає споживання продуктів усіх основних груп (хліб і крупи; овочі і фрукти; м’ясомолочні вироби, ласощі).

вимагає, щоб калорійність раціону не перевищувала енергетичних затрат організму.

означає правильне співвідношення цих груп продуктів.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест