Механічна кулінарна обробка риби та приготування рибних напівфабрикатів.

Кухар 4 розряду.

Додано: 13 січня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 174 рази
22 запитання
Запитання 1

Риба ціниться вмістом.?

варіанти відповідей

білків, жирів

білків і вуглеводів

жирів, мінеральних речовин

Запитання 2

В якому цеху здійснюють обробку риби?

варіанти відповідей

В овочевому

В м,ясо - рибному

Запитання 3

Жири в м,ясі рибі перебувають у....

варіанти відповідей

В твердому стані

В рідкому стані

В мазеподібному стані

Запитання 4

Вкажіть які речовини формують смак, запах і колір?

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Запитання 5

Живу рибу зберігають протягом.?

варіанти відповідей

24 год

12 год

1 - 2 діб

Запитання 6

Філе риби розморожують.?

варіанти відповідей

У воді

На повітрі

У розчині солі

Запитання 7

Цілою використовують дрібну риби масою.?

варіанти відповідей

75 - 200 г

100 - 250 г

200 - 250 г

Запитання 8

В пряному відварі варять.?

варіанти відповідей

рибу з приємним запахом

морську рибу

річкову рибу

Запитання 9

Кількість відходів при розбиранні риби на кругляки становить..?

варіанти відповідей

35 - 40 %

20 %

35 %

Запитання 10

Для пластування використовують рибу масою.?

варіанти відповідей

до 1,5 кг

більше 1,5 кг

1 - 1,5 кг

Запитання 11

Для припускання рибу нарізують під кутом.?

варіанти відповідей

30 С

45 С

90 С

Запитання 12

Для варіння риби порційними шматками не використовують..?

варіанти відповідей

Філе зі шкірою й кістками

Філе зі шкірою без кісток

Філе без шкіри й кісток

Запитання 13

Як складають підготовлену рибу в казани для варіння.?

варіанти відповідей

В один ряд шкірою догори

В один ряд шкірою донизу

У два ряди шкірою догоги

Запитання 14

Рибу для припускання кладуть у казан шарами.?

варіанти відповідей

Шкірою до гори

Шкірою до низу

Черевцем донизу

Запитання 15

На підприємства громадського харчування риба надходить.?

варіанти відповідей

Охолодженою, мороженою

Живою, маринованою

Живою, охолодженою, мороженою, солоною

Запитання 16

Лускату рибу розбирають на філе.?

варіанти відповідей

З шкірою, без кісток

З шкірою і реберними кістками, з шкірою без кісток, без кісток і шкіри.

З шкірою і реберними кістками

Запитання 17

Пластування - це..?

варіанти відповідей

Відокремлення м,яса від кісток

Нарізання на порції

Розділення риби по хребту на два філе

Запитання 18

Чисте філе риби: це.?

варіанти відповідей

Філе без шкіри, реберних кісток та хребта

Філе без шкіри, реберних кісток

Філе риби без кісток

Запитання 19

Мета панірування?

варіанти відповідей

Утворення гарної рум,яної кірочки, зменшення витікання соку

Зберегти форму виробам

Запитання 20

Розморожують рибу.?

варіанти відповідей

На повітрі, у воді, комбінованим способом

На повітрі

Запитання 21

Підготовлені рибні напівфабрикати перед смаженням основним способом обкачують у..?

варіанти відповідей

В сухарях

В борошні

В льєзоні

Запитання 22

Який хліб використовують для приготування котлетної маси?

варіанти відповідей

Черствий

Свіжий

Сірий

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест