Правда чи фейк про футбол

Футбол по праву посідає місце найпопулярнішого у світі колективного спорту. Футбольні матчі збирають тисячі вболівальників на стадіонах, і мільйони – біля екранів телевізорів. Цю гру вирізняє важливість не тільки фізичної підготовки учасників, а й необхідність ретельно продумувати стратегію матчів.

Додано: 2 березня
Предмет: Фізична культура, 9 клас
10 запитань
Запитання 1

Жовта і червона картка з'явилися у футбольних арбітрів тільки наприкінці 1960-х років – голова суддівського корпусу роздумував над тим, як згладити мовний бар'єр між арбітрами та гравцями, коли йому на очі потрапив світлофор. Так футбольні судді перестали робити записи в блокнотах і стали показувати футболістам картки, зрозумілі в будь-якій країні світу.

варіанти відповідей

Правда

Фейк

Запитання 2

У 2003 році в півфіналі Ліги чемпіонів зійшлися «Інтер» і «Мілан», домашньою ареною яких є один стадіон. Було вирішено, що «Мілан» умовно стане господарем першої зустрічі, а «Інтер» – другої. Матчі завершилися з рахунком 0:0 і 1:1, але в підсумку у фінал вийшов «Мілан», який формально забив більше голів на чужому полі.

варіанти відповідей

Правда

Фейк

Запитання 3

Компанія Intel розмістила свою рекламу на внутрішній стороні футболок гравців барселонського клубу – глядачі повинні були бачити слоган Intel Inside, коли радісний гравець зриває майку.


варіанти відповідей

Правда

Фейк

Запитання 4

Кріштіану Роналду – це подвійне ім'я, а не ім'я та прізвище. Рідкісне для Португалії ім'я Роналду майбутній великий футболіст отримав через любов його батька до президента США Рональда Рейгана.


варіанти відповідей

Правда

Фейк

Запитання 5

Футболіст Хішам Зеруалі цілий рік виступав під нульовим номером – річ у тім, що футбольні фанати прозвали гравця «Зеро» («нуль»), скоротивши його прізвище, і власники клубу вирішили їм підіграти.

варіанти відповідей

Правда

Фейк

Запитання 6

Футбольне поле стає смугастим не через те, що його засівають травою різних сортів, а внаслідок роботи газонокосарів – вони не тільки зрізають пагони, а й пригинають її в різні боки, створюючи ілюзію смуг. Таке забарвлення поля не тільки радує око, а й допомагає суддям у відстеженні офсайдів.


варіанти відповідей

Правда

Фейк

Запитання 7

Заради співпраці зі спонсорами з ОАЕ футбольні клуби «Реал» і «Барселона» погодилися прибрати зі своїх емблем хрести, образливі для мусульман. Змінені логотипи використовувалися для всіх промо-матеріалів, що продаються в Еміратах.


варіанти відповідей

Правда

Фейк

Запитання 8

Один із футбольних клубів Мадагаскару, який постраждав від суддівської помилки, у наступному матчі на знак протесту забив 149 голів у свої ворота. Це була зустріч із найбільшим рахунком з моменту появи футболу.


варіанти відповідей

Правда

Фейк

Запитання 9

Під час одного з матчів у Конго в поле вдарила блискавка. Усі приїжджі футболісти загинули на місці, постраждали три десятки вболівальників, а ось гравці-господарі в повному складі залишилися неушкодженими.


варіанти відповідей

Правда

Фейк

Запитання 10

Футбольна збірна Еритреї, однієї з найбідніших країн світу, оновлюється після кожного виїзду на міжнародні змагання. Річ у тім, що її гравці повним складом вдаряються в перегони, варто їм перетнути кордон іноземної держави – одного разу їм склав компанію і командний лікар.


варіанти відповідей

Правда

Фейк

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест