Правила купівлі, обробки і зберігання харчових продуктів.Перша допомога при харчових отруєннях

Додано: 7 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 2586 разів
12 запитань
Запитання 1

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін придатності яких минув

отруйні гриби та ягоди

з пошкодженою упаковкою

які неправильно зберігали чи обробляли


куплені на ринку

куплені в супермаркеті

Запитання 2

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?

варіанти відповідей

Звернутись до лікаря та попередити всіх, хто вживав ті самі продукти

 Випити 5-6 склянок кип’яченої води та викликати блювання

Лягти спати

Сподіватися, що саме минеться

Запитання 3

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

куплені на стихійних ринках

отруйні гриби та ягоди

які неправильно зберігали чи обробляли

з пошкодженою упаковкою

консерви зі вздутими кришками.

Запитання 4

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?

варіанти відповідей

звернутися до лікаря та попередити всіх , хто вживав ті самі продукти

випити чай

сподіватися, що само минеться

лягти спати

Запитання 5

Через який час з'являються ознаки харчового отруєння?

варіанти відповідей

1-4 години

6 годин

24 години

48 годин

Запитання 6

Певні відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування - це...

варіанти відповідей

маркування

інформація про склад продукту

термін зберігання

маса продукту

Запитання 7

Яка інформація закодована в штрих-коді на упаковці продукту харчування

варіанти відповідей

назва продукту

адреса виробника

дата виготовлення

країна-виробник

Запитання 8

В яких одиницях вимірюється енергетична цінність продукту

варіанти відповідей

в грамах

в кілограмах

в калоріях

Запитання 9

Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...

варіанти відповідей

харчові отруєння

хімічні отруєння

інфекційні захворювання

неінфекційні захворювання

Запитання 10

Які продукти потрібно різати на окремих дощечках

варіанти відповідей

продукти. що їдять сирими, і ті, що піддають тепловій обробці

м"ясні, рибні та молочні продукти

сирі овочі та м"ясо

овочі, фрукти та м"ясо-рибні продукти

Запитання 11

Які продукти не можна купувати

варіанти відповідей

продукти мають непривабливий вигляд

продукти не відповідають вашим смакам

на упаковці не зазначено маркування

на упаковці відсутня яскрава рекламна картинка

термін придатності закінчився

термін придатності добігає кінця

упаковка зім"ята або пошкоджена

упаковка вам не подобається

Запитання 12

Хворого з харчовим отруєнням потрібно покласти в ліжко на спину, не повернувши голову набік

варіанти відповідей

Так

Ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест