Правила подачі холодних страв і закусок

Додано: 8 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 55 разів
12 запитань
Запитання 1

Холодні страви і закуски можуть бути основною стравою

варіанти відповідей

не можуть бути основною стравою

у меню сніданку або вечері

у меню обіду або вечері

коли подають на фуршетах

Запитання 2

якщо страва подається із закускою з гарніром

варіанти відповідей

слід покласти виделку і ніж

слід покласти виделку і ложку

слід покласти ніж і ложку

слід покласти столовий набір

Запитання 3

При подачі холодних страв і закусок можуть використовуватися 

варіанти відповідей

жодного способу

два способи подачі

три способи подачі

загальні способи

Запитання 4

Салатники, ікорниці, соусники перед подачею на стіл ставлять 

варіанти відповідей

на столові або закусочні тарілки

на підставні тарілки

на пиріжкові тарілки або розетки

на пиріжкові або закусочні тарілки

Запитання 5

При подачі холодних страв і закусок стіл сервірують

варіанти відповідей

столовою тарілкою і закусочним набором

закусочною тарілкою , ложка,ніж,виделка

закусочною тарілкою і закусочним набором

основним столовим набором

Запитання 6

Холодні страви та закуски подають у наступній послідовності: 

варіанти відповідей

рибна гастрономія , рибні страви власного виробництва, натуральні овочі, м'ясна гастрономія, м'ясні страви власного виробництва, овочеві, яєчні й молочні

ікра, малосольна риба, шпроти, сардини, риба відварна, заливна, під маринадом та ін, м'ясна гастрономія, м'ясні страви власного виробництва, овочеві, яєчні й молочні

м'ясна гастрономія, м'ясні страви власного виробництва,рибна гастрономія , рибні страви власного виробництва, овочеві, яєчні й молочні

овочеві,м'ясна гастрономія, м'ясні страви власного виробництва,рибна гастрономія , рибні страви власного виробництва, яєчні й молочні

Запитання 7

Холодні страви і закуски подають при температурі 

варіанти відповідей

10-14°С

8-10°С

10-16°С

12-14°С

Запитання 8

Який посуд використовують для подачі "Риба солена (сьомга, лосось), риба холодного копчення, балик"

варіанти відповідей

Рибний лоток

Рибний лоток або овальне порцелянове блюдо

Порцеляновий лоток для оселедця або рибний лоток

Салатник або порцелянова ваза 

Запитання 9

Який посуд використовують для подачі "Мариновані овочі та гриби"

варіанти відповідей

Скляні, кришталеві чи порцелянові салатники, вази

Порцелянове овальне блюдо або лоток

Фужери або низькі бокали на підставній тарілці з паперовою серветкою

Подають на порцеляновому овальному або круглому блюді з гарніром чи без нього. 

Запитання 10

Який посуд використовують для подачі "Фарширований рулет"

варіанти відповідей

Кругле або овальне порцелянове блюдо. 

Скляні, кришталеві чи порцелянові салатники, вази

Порцелянове овальне блюдо або лоток, накриті паперовою серветкою

Порцелянові салатники або блюда

Запитання 11

Як подають масло вершкове

варіанти відповідей

Пиріжкова тарілка або блюдце

Пиріжкова тарілка або розетка на підставній тарілці,спеціальний ніж

Дерев'яна дошка, плетена таця, порцелянове блюдо або плоска скляна ваза

на пиріжковій тарілці, на яку кладуть чайну ложку ручкою вправо

Запитання 12

Відварену та смажену птицю, асорті з дичини подають

варіанти відповідей

на порцеляновому овальному або круглому блюді з гарніром або без нього,соусник для соусу на пиріжковій тарілці, на яку кладуть чайну ложку ручкою вправо

на кругле або овальне порцелянове блюдо,соусник для соусу на пиріжковій тарілці, на яку кладуть чайну ложку ручкою вправо

на скляні, кришталеві чи порцелянові одно- або ба-гатопорційні салатники,блюда

на рибний лоток або овальне фарфорове блюдо,соусник порцеляновий для соусу на пиріжковій тарілці, на яку кладуть чайну ложку ручкою вправо

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест