Предмет та завдання товарознавства харчових продуктів.

Додано: 20 січня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 78 разів
12 запитань
Запитання 1

Наукова дисципліна, яка системно вивчає товари на всіх етапах життєвого циклу, методи пізнання їх споживної вартості (цінності), закономірності формування асортименту та вимог виробництва, обігу та споживання.

варіанти відповідей

Товарознавство

Санітарія і гігієна виробництва

Класифікація

Товарний ресурс

Запитання 2

Продукція промислового чи сільськогосподарського виробництва, яка надходить у сферу обігу з метою продажу споживачам, а також для створювання товарних запасів.

варіанти відповідей

Товарознавство

Споживна вартість товару

Товарний ресурс

Класифікація

Запитання 3

Предметом товарознавства є

варіанти відповідей

Споживна вартість товару

Збалансоване харчування

Класифікація

Товарний ресурс

Запитання 4

Корисність товару, яка визначається сукупністю споживних властивостей кількості встановлених умов споживання або експлуатації.

варіанти відповідей

Товарний ресурс

Споживна вартість товару

Повноцінність харчування

Екологічно чистий продукт

Запитання 5

Вкажіть споживні властивості харчових продуктів.

варіанти відповідей

Біологічна цінність

Фізіологічна цінність

Органолептична цінність

Енергетична цінність

Нешкідливість

Лікувально -профілактична цінність

Запитання 6

Система розподілення предметів і явищ за групами і класами, розрядами, по загальним характерним ознакам.


варіанти відповідей

Класифікація

Товарний ресурс

Товарний асортимент

Товарний сорт

Запитання 7

Цінність, яка визначається зовнішнім виглядом, консистенцією, смаком, запахом, ароматом і  ступенем свіжості. 

варіанти відповідей

Біологічна

Фізіологічна

Органолептична

Енергетична

Запитання 8

Кількість енергії, що виділяється після біологічного окислення речовин продукту і виражається в ккал або кДж - це

варіанти відповідей

Органолептична цінність

Фізіологічна цінність

Енергетична цінність

Лікувально - профілактична цінність

Запитання 9

Цінність, яка     визначається вмістом незамінних амінокислот і незамінних   поліненасичених  жирних кислот, вітамінів, мінеральних речовин, деяких барвних та інших біологічно активних речовин. 

варіанти відповідей

Фізіологічна

Біологічна

Енергетична

Лікувально - профілактична

Запитання 10

Як називаються продукти харчування, в яких відсутні шкідливі речовини?

варіанти відповідей

Екологічно чисті

Нешкідливі

Небезпечні

Умовно нешкідливі

Запитання 11

Що таке товарний сорт?

варіанти відповідей

Набір видів або різновидів товарів, об'єднаних за якоюсь ознакою

Рівень якості товару відповідно до вимог стандарту

Номенклатура виробу, що випускаються певною галуззю промисловості 

Номенклатура товару, що знаходиться на підприємствах роздрібної або оптової торгівлі

Запитання 12

Набір видів або різновидів товарів, об'єднаних за якоюсь ознакою це -

варіанти відповідей

Товарний сорт

Асортимент

Виробничий асортимент

Торговельний асортимент

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест