ПРИГОТУВАННЯ БЕЗДРІЖДЖОВИХ ВИДІВ ТІСТА ТА ВИРОБІВ З НИХ

Додано: 12 грудня 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 485 разів
24 запитання
Запитання 1

Вкажіть розпушувачі пісочного тіста? 

варіанти відповідей

дріжджі;  

двовуглекислий натрій та вуглекислий амоній;

жирові емульсії. 

Запитання 2

Яке борошно використовують для приготування пісочного тіста? 

варіанти відповідей

із сильною клейковиною;  

із середньою клейковиною;

із слабкою клейковиною. 

Запитання 3

Вкажіть правильний варіант набору сировини для приготування пісочного тіста? 

варіанти відповідей

борошно, масло вершкове, цукор, яйця, сіль, сода,

амоній та ванілін або ароматичні есенції;

   

борошно, цукрова пудра, масло вершкове або 

маргарин, яйця, сметана, сода, кислота лимонна;

борошно, яйця, сіль, цукор дріжджі.

Запитання 4

При якій температурі пісочного тіста формують із нього вироби?


варіанти відповідей

при t0 10-12 0C;    

при t0 12-14 0C;

при t0 15-18 0C. 

Запитання 5

Яке борошно використовують для приготування здобного прісного тіста?


варіанти відповідей

із середньою клейковиною;  

із сильною клейковиною;  

із слабкою клейковиною. 

Запитання 6

Яке тісто готують із такого набору сировини: борошно, цукор, масло  або маргарин, яйця, вода або сметана, сода?


варіанти відповідей

бісквітне; 

заварне;   

здобне прісне. 

Запитання 7

Вкажіть асортимент виробів із пісочного тіста?

варіанти відповідей

сочники та коржики;  

тістечка «Буше»; рулет з кремом;  

печиво домашнє і «корзинка з кремом». 

Запитання 8

Вкажіть причину виникнення таких дефектів у процесі приготування пісочного тіста: тісто непластичне, при розкачуванні кришиться, а під  час випікання з нього витікає жир:


варіанти відповідей

довго місили тісто;    

порушили температурний режим замішування тіста, тісто  було теплим;

жир у тісто додали останнім. 

Запитання 9

Яке тісто характеризується великим вмістом прянощів, цукру, меду, патоки та розпушувачів?


варіанти відповідей

а) пісочне;     

 б)прісне здобне;   

 в) пряничне. 

Запитання 10

З якого тіста готують коврижку медову із начинкою?


варіанти відповідей

бісквітного;   

пряничного;   

заварного. 

Запитання 11

Вкажіть сировину, яку використовують для приготування пряникового тіста:

варіанти відповідей

борошно, цукор або пудра цукрова, масло або маргарин, яйця або  меланж, вода або сметана, сода;

борошно, цукор, вода, патока, мед, яйця або меланж, масло або  маргарин, сода і сухі прянощі;

борошно, яйця, цукор, сіль, мед, родзинки. 

Запитання 12

При якій температурі та протягом якого часу випікають пряники?


варіанти відповідей

при 150-160 0С – 10-12 хв.;  

при 190-210 0С – 7-15 хв.;  

при 170-180 0С – 5-10 хв. 

Запитання 13

При випіканні вироби з пряничного тіста «осіли»? Вкажіть причину:


варіанти відповідей

висока температура випікання, вироби рано вийняли з печі;


тісто щільне, перегріта шафа;  

у тісті мало розпушувачів. 

Запитання 14

Вкажіть набір сировини для приготування основного бісквіта:

варіанти відповідей

а) борошно, крохмаль, цукор, яйця;

б) борошно, масло або маргарин, цукор, яйця, есенція;

в) борошно, жовтки яєць, цукор амоній, маргарин. 

Запитання 15

Вкажіть набір сировини для приготування масляного бісквіта:


варіанти відповідей

борошно, цукор, яйця, есенція;  

борошно, цукор, жовтки яєчні, білки яєчні, есенція;

борошно, меланж, цукор, маргарин, сіль, амоній, есенція. 

Запитання 16

Який розпушувач додається до рецептури масляного бісквіта?


варіанти відповідей

дріжджі;  

амоній;  

двовуглекислий натрій. 

Запитання 17

До якого часу збивають яєчно-цукрову суміш для бісквіта?

варіанти відповідей

до збільшення об’єму у 2,5-3 рази;

до збільшення об’єму в 5-6 раз;

до збільшення об’єму в 2,0-2,5 рази. 

Запитання 18

При якій температурі випікають вироби із бісквітного тіста?


варіанти відповідей

150-160 С;

160-180 С;  

200-220 С. 

Запитання 19

Скільки часу випікають основний бісквіт?


варіанти відповідей

протягом 20-25 хв.;  

протягом 25-30 хв.;  

протягом 30-40 хв. 

Запитання 20

Вкажіть причини виникнення таких дефектів при приготуванні  виробів із бісквітного тіста: бісквітний н/ф приготовлено з грудочками із  борошна:


варіанти відповідей

низька температура випікання, недостатній час випікання;

недостатнє замішування тіста, було засипано відразу все борошно;


різко змінено температуру в пекарській шафі. 

Запитання 21

Для приготування листкового тіста використовують борошно:


варіанти відповідей

із сильною клейковиною;  

з середньою клейковиною;  

із слабкою клейковиною.

Запитання 22

Поліпшують смак листкових виробів та сприяють кращому розтягненню клейковини:



варіанти відповідей

сіль і сода; 

цукор і сіль; 

сіль і лимонна кислота.

Запитання 23

Оберіть набір інгрідієнтів для приготування заварного тіста:

варіанти відповідей

борошно, маргарин, сметана, яйця, сода;

борошно, маргарин, вода, яйця;

борошно, маргарин, вода, яйця, сода.

Запитання 24

З якого тіста готують еклери?


варіанти відповідей

бісквітного;   

пряникового;  

заварного;

листкового

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест