РН-6 Приготування бульйонів,супів та соусів.

Додано: 5 березня
Предмет: Технології
17 запитань
Запитання 1

Для отримання концентрованого бульйону на 1 кг. продукту беруть води:

варіанти відповідей

1,25 л

1,5 л

 2 л

Запитання 2

 Для варіння нормального бульйону беруть:

варіанти відповідей

на 1 кг продукту 4-5 л води

на 1 кг продукту 1,25 л води

на 1 кг продукту 6-7 л води

Запитання 3

Вкажіть температуру подачі супів:

варіанти відповідей

50°C


65°C

75°C

Запитання 4

Пасерованими овочами супи заправляють:

варіанти відповідей

за 5 хв до готовності

за 10-15 хв. до готовності

за 20-25 хв. до готовності

Запитання 5

 За способом приготування бульйони відносяться у групу супів:

варіанти відповідей

 заправних

 прозорих

різних

Запитання 6

Пасеровкою з борошна заправляють перші страви

варіанти відповідей

 за 5-10 хв. до закінчення

за 10-15 хв. до закінчення

за 15-20 хв. до закінчення

Запитання 7

Температура подачі холодних супів

варіанти відповідей

 не вище 14 градусів

  20-25 градусів

 18-20 градусів

Запитання 8

Молочні супи заправляють:

варіанти відповідей

маслом вершковим

топленим жиром

 рослинними оліями

Запитання 9

Яку крупу при приготуванні молочних супів варять до напівготовності?

варіанти відповідей

 манну



  рисову

  

 

  ядрицю

Запитання 10

Холодні супи це-

варіанти відповідей

ботвиння , окрошка, борщ холодний , харчо

 

 холодник , таратор, окрошка, гаспаччо

 щі зелені , гаспачо, мінестроне, куліш

ботвиння , окрошка, борщ холодний, борщ кіровоградський

Запитання 11

 Для ароматизації солодких супів

варіанти відповідей

 додають пасеровані овочі

 додають кардамон, гвоздику, ванілін

додають корицю, гвоздику, цедру

 додають аніс, гвоздику, розмарин

Запитання 12

Яку рідку основу використовують для приготування соусів?

варіанти відповідей

Бульйони

  Юшки

 Вода

Запитання 13

Заправку для салату готують з такої сировини:

варіанти відповідей


Вода кипячена,сіль,оцет.

 Олія,сіль,цукор,оцет,перець.

Олія,сіль,цукор.


Олія рослинна,сіль,перець,цукор.


Запитання 14

Що вважають основою супів-пюре

варіанти відповідей

 Вода


  Білий соус і бульйон

 


  Хлібний квас

Запитання 15

Які супи-пюре називають кремами

варіанти відповідей

Супи-пюре в яких головна

складова частина бульйон


  Супи-пюре в яких головна

складова частина молоко

 


  Супи-пюре в яких головна складова

частина вода

Запитання 16

Що використовують при подачі супів -пюре

варіанти відповідей

 Свіжі овочі

 

  Сухарики

  


  Пампушки

Запитання 17

Що таке пасерування?

варіанти відповідей


Це техніка варіння продуктів,перед обсмаженням.

 



  Техніка приготування їжі, що полягає в легкому обсмажуванні продукту з жиром або без нього перед наступною тепловою обробкою з періодичним помішуванням.

 



  Це техніка запечення продуктів.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест