Приготування картопляних супів

Додано: 27 лютого
Предмет:
10 запитань
Запитання 1

На яких рідких основах готують картопляні супи:

варіанти відповідей

м’ясному, рибному, грибному бульйонах 

воді, молоці

обидва варіанти вірні

Запитання 2

Яка форма нарізки картоплі буде відповідати для картопляного супу з крупами?

варіанти відповідей

Соломка

Брусочки

Кубики

Запитання 3

Які форма нарізки картоплі буде відповідати для картопляного супу з макаронними виробами?

варіанти відповідей

Кубики

Брусочки

Скибочки 

Запитання 4

Пасеровані овочі додають в  картопляні супи за

варіанти відповідей

20-30 хв. до закінчення варіння

10-15 хв. до закінчення варіння

5-10 хв. до закінчення варіння

Запитання 5

Яку крупу при варінні картопляних потрібно відварити до напівготовності?

варіанти відповідей

Рис

Пшоно

Перлова крупа

Запитання 6

Визначити в який послідовності потрібно закладати продукти в суп картопляний з крупою?

варіанти відповідей

Крупа, картопля, пасеровані овочі

Картопля, крупа, пасеровані овочі

Пасеровані овочі, крупа, картопля

Запитання 7

Яка мета пасерування моркви , цибулі для приготування супів?

варіанти відповідей

Екстракція в жир ефірних маселн

Скорочення терміну варіння

Екстракція в жир ефірних масел і кольорових речовин

Запитання 8

Час закладання спецій в  картопляні супи.

варіанти відповідей

За 20-25хв. до закінчення варіння супів

За 15-20хв. до закінчення варіння супів

За 5-10хв. до кінця варіння супів

Запитання 9

Коли до супу картопляного додають фрикадельки?

варіанти відповідей

Фрикадельки припускають окремо у невеликій кількості бульйону або води до готовності і кладуть в суп перед подаванням

Фрикадельки закладають в бульйон на початку варіння супу


Фрикадельки закладають в суп разом з овочевою пасеровкою

Запитання 10

Як правильно подають картопляні супи?

варіанти відповідей

Посипають зеленню

Зі сметаною й зеленню

Шматочок вершкового масла й зелень

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест