Приготування напівфабрикатів з м’яса та сільськогосподарської птиці

Додано: 23 травня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 54 рази
10 запитань
Запитання 1


Вкажіть, на які частини розбирають свинячу півтушу:


варіанти відповідей

лопатку, корейку, шию, грудинку, тазостегнову частину, вирізку;

корейку, грудинку, шию, товстий край;

шию, грудинку, окорок, пахвину;


шию, тонкий край, пахвину, грудинку.


Запитання 2

Вкажіть, в чому змочують продукт для кращого прикріплення до нього паніровки:


варіанти відповідей

в суміші води і молока


в молоці


в льєзоні


у вершках


Запитання 3

Вкажіть, як визначити готовність кнельної маси:


варіанти відповідей

плаває на поверхні води

не випливає на поверхню води

розпливається по поверхні води

плаває в середині води

Запитання 4

Вкажіть, якими способами можна заправляти птицю перед тепловою обробкою:


варіанти відповідей

«в одну нитку», «без нитки»

«в кишеньку», «в три нитки»

 «в кишеньку», «в одну нитку», «в дві нитки»

«в одну нитку», «без нитки», «в дві нитки»

Запитання 5

Що роблять зі свинячою печінкою,щоб зникла гіркість

варіанти відповідей


вимочують у розчині харчової соди

вимочують у молоці

обшпарюють окропом

знімають тонку шкірочку

Запитання 6


Що додають при варінні мозку

варіанти відповідей

сіль

оцет

харчову соду

нічого не додають

Запитання 7

Напівфабрикат із натуральної січеної маси, що порціонують у вигляді кульок масою 7-10г

варіанти відповідей

тюфтельки

люля-кебаб

фрикадельки

Запитання 8

Які н/ф готують із вирізки?

варіанти відповідей

піджарка

філе,лангет

ромштекс

Запитання 9

Судака або коропа фарширують через:

варіанти відповідей

черевце 

саму шкіру

спинний отвір

Запитання 10

Яку рибу заправляють кільцем?

варіанти відповідей

осетра 

сервюгу

стерлядь

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест