Навчальна практика 2

Додано: 27 травня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 12 разів
10 запитань
Запитання 1

Для приготування рідких дріжджів доцільно використовувати

варіанти відповідей

борошно пшеничне другого сорту

борошно пшеничне першого сорту

борошно житнє обдирне

борошно пшеничне вищого сорту

Запитання 2

Опара – це

варіанти відповідей

це напівфабрикат, який одержують зброджуванням живильного середовища у вигляді оцукреної заварки або водно-борошняної суспензії різними видами бактерій

це дріжджі, вирощені на водно-борошняній заварці, що заквашена до певної кислотності гомоферментативними молочнокислими бактеріями

це напівфабрикат, який готують з частини борошна, води і всіх дріжджів за рецептурою

Запитання 3

Рідкі опари готують вологістю

варіанти відповідей

50-55 %

65-75 %

30-35 %

85-90 %

35-40 %

Запитання 4

«Великі» опари готують

варіанти відповідей

частину води залишають на приготування тіста

без додавання води

усієї кількості води, призначеної для змішування тіста

Запитання 5

«Малі» опари готують

варіанти відповідей

частину води залишають на приготування тіста

усієї кількості води, призначеної для змішування тіста

без додавання води

Запитання 6

Тривалість бродіння рідкої закваски

варіанти відповідей

1-2 год

5-5,5 год

3,5-4,5 год

6,5-7 год

Запитання 7

При приготуванні тісто для житнього і житньо-пшеничного хліб

варіанти відповідей

відбирають 50% об’єму стиглої закваски

відбирають 80% об’єму стиглої закваски

відбирають 30% об’єму стиглої закваски

Запитання 8

. Уніфікова­на рецептура передбачає

варіанти відповідей

витрату сировини на одну порцію тіста

витрату сировини за 1 хв роботи тістомісильної машини

витрату сировини та її склад на 100 кг борошна

Запитання 9

У виробничій рецеп­турі у разі порційного способу приготування тіста передбачають

варіанти відповідей

витрату сировини на одну порцію тіста

витрату сировини за 1 хв роботи тістомісильної машини

витрату сировини та її склад на 100 кг борошна

Запитання 10

Виброджене тісто:

варіанти відповідей

липке на дотик, має нерозвинений клейковинний каркас, недостатній об'єм

має плоску поверхню, надто кислий запах, дуже низьку пружність

тісто сухе на дотик, має опуклу форму, сильний спир­товий запах

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест