Приготування напівфабрикатів з м'яса, птиці, субпродуктів (4 розряд)

Тест можна використати для закріплення знань та тематичного оцінювання

Тест виконано: 69 разів
20 запитань
Запитання 1

При розбиранні передньої частини яловичої півтуші дістають:

варіанти відповідей

лопатку

товстий край

пружок

вирізку

шийну частину

грудинку

тазостегнову частину

тонкий край

Запитання 2

При розбиранні свинячої туші дістають такі частини:

варіанти відповідей

лопатка, грудинка, тазостегнова частина

лопатка, грудинка, тазостегнова та шийна частини, корейка, вирізка

лопатка, грудинка, тазостегнова частина, корейка, пружок

Запитання 3

При розбиранні баранячої туші дістають такі частини:

варіанти відповідей

лопатка, шийна частина, корейка, пружок, грудинка

лопатка, шийна частина, корейка, грудинка, пахвина

лопатка, шийна частина, корейка, грудинка, тазостегнова частина

Запитання 4

Натуральні напівфабрикати з м'яса поділяють на:

варіанти відповідей

великошматкові

дрібношматкові

січені з котлетної маси

порційні натуральні

порційні паніровані

січені з натуральної січеної маси

Запитання 5

М′ясо шпиговане (яловичину) готують з наступних частин м'яса:

варіанти відповідей

верхньої і внутрішньої частини задньої ноги, вирізки, товстого краю

верхньої, внутрішньої, бічної та зовнішньої частини задньої ноги

товстого і тонкого країв, бічної та зовнішньої частини задньої ноги

Запитання 6

Виберіть фото напівфабриката «біфштекс»:

варіанти відповідей
Запитання 7

З якого м'яса готують напівфабрикат «лангет» та яку він має форму:

варіанти відповідей

з баранини, округлої форми

зі свинини, неправильної округлої форми

з яловичини, овально – приплюснутої форми

з яловичини, округлої форми

Запитання 8

Напівфабрикат «котлета відбивна» готують так:

варіанти відповідей

м'якоть відбивають, підрізують сухожилки, посипають сіллю, перцем, змочують у льєзоні, панірують у мелених сухарях

м'якоть відбивають, підрізують сухожилки, посипають сіллю, перцем

натурально-січену масу порціонують, змочують у льєзоні, панірують у мелених сухарях

м'якоть відбивають, змочують у льєзоні, панірують у мелених сухарях

Запитання 9

Напівфабрикат «печеня по-домашньому» має наступну форму та розміри:

варіанти відповідей

брусочки 3 – 4 см завдовжки, завтовшки 2 см

брусочки завтовшки 2 см, довільної довжини

кубики масою 30-40 г

шматочки довільної форми масою 40-50 г

Запитання 10

Для приготування напівфабрикату «гуляш» із яловичини кубики нарізають з м′якоті:

варіанти відповідей

лопаткової та тазостегнової частини

лопатки та шиї

лопаткової, підлопаткової, бокової та зовнішньої частин задньої ноги

Запитання 11

Для приготування плову м′ясо нарізують шматочками у вигляді кубиків масою:

варіанти відповідей

30 – 40 г

 20 – 30 г

10 – 15 г.

Запитання 12

Для приготування котлет полтавських у подрібнене м'ясо яловичини додають:

варіанти відповідей

шпик, порізаний дрібними кубиками, подрібнений часник, сіль, перець

дрібно нарізану ріпчасту цибулю, воду, сіль, перець

пасеровану ріпчасту цибулю, бараняче (курдючне) сало

замочений у молоці хліб, сіль, перець

Запитання 13

Напівфабрикат «шніцель січений натуральний» має наступну форму:

варіанти відповідей

форму кульки

овально–приплюснуту форму із загостреним кінцем

форму цеглинки з овальним краями

овально-приплюснуту форму

Запитання 14

Строк зберігання дрібношматкових напівфабрикатів з м'яса складає:

варіанти відповідей

24 години

6 годин

48 годин

Запитання 15

Напівфабрикати панірують, щоб:

варіанти відповідей

н/ф не деформувались при тепловій обробці

запобігти втратам вологи під час смаження

для того, щоб поліпшити смак і аромат

Запитання 16

Для приготування печінки смаженої в якості паніровки використовують:

варіанти відповідей

сухарі

борошно

не панірують

Запитання 17

Тушки птиці формують такими способами:

варіанти відповідей

"у кишеньку», «дзьобом», "ніжка в ніжку"

«в одну нитку", "в дві нитки", "в три нитки"

"у кишеньку", "в одну нитку", "в дві нитки", "ниткою без проколювання"

Запитання 18

Строк зберігання напівфабрикатів з котлетної маси з птиці складає:

варіанти відповідей

до 18 годин

до 36 годин

до 24 годин

до 12 годин

Запитання 19

Для видалення крові і набрякання плівок мозок:

варіанти відповідей

обдають окропом

замочують у холодній воді

маринують

Запитання 20

До порційних напівфабрикатів з птиці належать:

варіанти відповідей

фрикадельки

плов

котлета натуральна

котлета по-київські

філе фаршироване

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест