Приготування овочевих напівфабрикатів

Додано: 21 вересня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 70 разів
12 запитань
Запитання 1

Кабачки для фарширування нарізають на циліндри товщиною…

варіанти відповідей

8-10 см;

4-5 см;

3-4 см.

Запитання 2

Назвіть розміри картоплі, нарізаної

соломкою.

варіанти відповідей

довжина – 4-5 см,квадратний переріз 0,2 – 0,2 см.

довжина – 2-3 см,квадратний переріз 0,5 – 0,5 см.

довжина – 7-8 см,квадратний переріз 0,8 – 0,2 см.

Запитання 3

Виберіть кулінарне використання     капусти білоголової 

нарізаної шашками

варіанти відповідей

Борщ Український, Щі домашні,Окрошка.

Борщ Флотський, полтавський, суп селянський, рагу овочеве.

Капуста тушкована,Суп овочевий.

Запитання 4

Як поступають з 

квашеною капустою, якщо її кислотність більша, як 3%?

варіанти відповідей

Промивають холодною водою;

Дрібно січуть.

Проварюють 30 – 40 хв.

Запитання 5

Перець солодкий перед фаршируванням бланширують для того, щоб…

варіанти відповідей

Видалити шкідливі організми;

Пом’якшити і видалити гіркоту;

Пом’якшити.

Запитання 6

 Назвіть розміри картоплі, нарізаної

            часточками

варіанти відповідей

Довжина до 3 см.

Довжина до 5 см.

Довжина до 8 см.

Запитання 7

Ріпчаста цибуля нарізана кільцями, вкажіть кулінарне використання

варіанти відповідей

.

На гарнір до біфштексу з цибулею, Яловичини, запеченої під цибулевим соусом; риби,запеченої по російському;

На гарнір до шніцеля, котлети по київському; печеня по домашньому;

На гарнір до біфштексу з цибулею, шашлику, ковбаси домашньої, риби,запеченої по московському,печінки смаженої

Запитання 8

Назвіть розміри моркви, нарізаної

соломкою.

варіанти відповідей

довжина – 4-5 см,квадратний переріз 0,2 – 0,2 см.

довжина – 2-3 см,квадратний переріз 0,5 – 0,5 см.

довжина – 7-8 см,квадратний переріз 0,8 – 0,2 см.

Запитання 9

1.     Перед використанням, сушені 

овочі замочують у …

варіанти відповідей

Воді;

Молоці;

Чаю.

Запитання 10

Назвіть вимоги до якості чищеної   картоплі.

варіанти відповідей

чиста, без темних плям, дозволяються залишки вічок і  шкірки, запах - властивий свіжій картоплі,колір - від рожевого до світло - коричневого,поверхня гладенька,може бути сухою;

чиста, без темних плям, залишків вічок і  шкірки, запах - властивий свіжій картоплі,колір - від білого до кремового,поверхня гладенька,може бути трохи підсохла;


де - не - де брудна, частково покрита темними плямами, дозволяються залишки вічок і  шкірки, запах - властивий свіжій картоплі,колір - від рожевого до кремового,поверхня гладенька,може бути   підсохла;

Запитання 11

Виберіть продовження речення: У помідорів, призначених для фарширування…

варіанти відповідей

Зрізують нижній сегмент, видаляють частину м’якоті з насінням.

Зрізують верхній сегмент(кришку) , видаляють частину м’якоті з насінням.

Зрізують бокову частину , видаляють 

 м’якоть з насінням.

Запитання 12

Назвіть розміри картоплі, нарізаної  брусочками

варіанти відповідей

довжина – 2-3 см,квадратний переріз 0,5 – 0,5 см.

довжина – 2,5 – 3,5 см,квадратний переріз 0,7 – 0,7 см.

довжина – 7-8 см,квадратний переріз 0,8 – 0,2 см.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест