Способи обробки продуктів та механічна обробка овочів.

Додано: 23 вересня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 49 разів
18 запитань
Запитання 1

Основними способами теплової кулінарної обробки є

варіанти відповідей

смаження і запікання

варіння і смаження

тушкування і запікання

Запитання 2

Припускання - це вид..

варіанти відповідей

варіння

 запікання

тушкування

Запитання 3

Тушкування - це спосіб теплової обробки, який належить до

варіанти відповідей

основних

 допоміжних

комбінованих

Запитання 4

До комбінованого способу теплової обробки відносять

варіанти відповідей

бланшування

пасерування

 запікання

Запитання 5

Пасерування - це спосіб теплової обробки, який належить до

варіанти відповідей

допоміжних

комбінованих

 основних

Запитання 6

Основний спосіб смаження - це теплова обробка продукту при температурі

варіанти відповідей

110-120°С

160-180°С

140-150°С

Запитання 7

При припусканні продукт занурюють у рідину на..

варіанти відповідей

1/3 об’єму

1/5 об’єму

1/10 об’єму

Запитання 8

Бланшування - це спосіб теплової обробки, який належить до

варіанти відповідей

основних

допоміжних

комбінованих

Запитання 9

Фламбування - це...

варіанти відповідей

підтримування заданої температурои страви

підпал страви

припускання попередньо обсмажених продуктів

Запитання 10

Томати бланшують з метою

варіанти відповідей

видалення гіркого смаку

знімання шкірочки

запобігання потемнінню

Запитання 11

Як обробляють капусту, якщо вона пошкоджена гусінню?

варіанти відповідей

добре промивають теплою водою

розрізають і кладуть на 30 хв. у холодну підсолену воду

таку капусту не використовують

Запитання 12

Як називається процес розділення овочів за розміром, ступенем достигання, якістю?

варіанти відповідей


калібрування

сульфітація

сортування

Запитання 13

Оберіть види простої нарізки овочів

варіанти відповідей

соломка

кульки

 кубики

часточки

Запитання 14

Вкажіть форми нарізування буряка

варіанти відповідей


соломка, квадратики, кружальця


брусочки, часточки, кружальця

соломка, кубики

Запитання 15

Вкажіть, до якої групи овочів відноситься ревінь

варіанти відповідей

десертні

плодові

вегетативні

Запитання 16

Оберіть які операції повинні бути в технологічній схемі обробки цибулі ріпчастої

варіанти відповідей

промивання

калібрування

обчищання

відрізання денця

Запитання 17

Як правильно мити зелень?

варіанти відповідей

під холодною проточною водою

замочити у холодній воді, потім промивати

промивати теплою водою

Запитання 18

Для збереження форми продукта при смажені використовують...

варіанти відповідей

відбивання

бланшування

панірування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест