Приготування припущених та смажених овочів.

Додано: 6 червня 2022
Предмет:
Тест виконано: 83 рази
20 запитань
Запитання 1

Яке значення мають овочі у харчуванні людини?

варіанти відповідей

важливе джерело вуглеводів

багаті на мінеральні речовини, органічні кислоти і вітаміни

мають багато барвників

Запитання 2

На які страви поділяються овочі, залежно від теплової обробки?

варіанти відповідей

Відварені, заморожені, запечені, смажені, тушковані

Смажені, відварені, припущені, висушені, запечені

Відварені, припущені, смажені, тушковані, запечені

Запитання 3

Гарніри з овочів можуть бути :

варіанти відповідей

Прості, складні, комбіновані

Комбіновані, складні

Прості, складні

Запитання 4

Залежно від виду теплової обробки розрізняють страви з овочів на .?

варіанти відповідей

відварних, припущених, смажених, тушкованих, запечених

припущених, тушкованих, запечених

смажених, тушкованих, запечених, припущених 

Запитання 5

Під час теплової обробки маса овочів:

варіанти відповідей

зменшується

збільшується

маса овочів не змінюється

Запитання 6

В якому цеху готують страви і гарніри з овочів?

варіанти відповідей

у соусному відділенні гарячого цеху

в овочевому відділенні холодного цеху

в гарячому цеху

Запитання 7

Комбінований гарнір - це гарнір, який складається з.?

варіанти відповідей

з одного продукту, та двох теплових обробок

двох, трьох і більше видів овочів

трьох видів продуктів, та двух основних страв

Запитання 8

Овочі смажать основним способом при нагрітій сковороді з жиром до .?

варіанти відповідей

80 - 90 С

100 - 120 С

140 - 150 С

Запитання 9

Овочі смажать ...

варіанти відповідей

двома способами

одним способом

різними способами

Запитання 10

Які овочі перед смаженням панірують у борошні?

варіанти відповідей

томати, кукурудзу, гарбузові

кабачки, гарбуз, томати, баклажани

буряк, картоплю

Запитання 11

Навіщо перед смаженням баклажани солять і залишають на 10-15 хв.?

варіанти відповідей

щоб розм'якшилися

щоб швидше просмажилися

щоб видалити гіркоту

Запитання 12

Як нарізують цибулю для страви "Цибуля фрі" ?

варіанти відповідей

часточками

кільцями

соломкою

Запитання 13

Що таке дерунна маса?

варіанти відповідей

суміш натертої моркви, картоплі, яєць та борошна

суміш натертої картоплі, солі, яєць та борошна

суміш натертої цібулі з яйцями та манною крупою

Запитання 14

При якій тепловій обробці втрати поживних речовин і вітаміну С значно менші?

варіанти відповідей

при варінні у великій кількості воді

при варінні на парі 

при смаженні

Запитання 15

Для смаження використовують овочі.?

варіанти відповідей

сирі

попередньо відварені

запечені

Запитання 16

Страву "Картопля фрі" солять.?

варіанти відповідей

після смаження

на початку смаження

 в кінці смаження

Запитання 17

В якому посуді краще припускати овочі?

варіанти відповідей

у сковороді

у посуді з товстим дном

у сотейнику

Запитання 18

Чим заправляють припущені овочі?

варіанти відповідей

вершковим маслом

молочним соусом

рафінованою олією

Запитання 19

У власному соку припускають ...

варіанти відповідей

ті овочі, які містять велику кількість рідини

смажені овочі

свіжі овочі

Запитання 20

Для припускання на 1 кг овочів використовують...

варіанти відповідей

0,2 - 0,3 л бульйону або води і 20 - 30 г жиру

1 л бульйону або води і 50 - 60 г жиру

1,5 л бульйону або води і 40 - 50 г жиру

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест