Приготування прісного тіста та виробів з нього

Додано: 23 квітня 2022
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 443 рази
18 запитань
Запитання 1

Що таке БОРОШНО?

варіанти відповідей

Це порошкоподібний продукт, який одержують при розмелю­ванні хлібних злаків

Це порошкоподібний продукт, який одержують при замочування, розмелю­ванні та просушуванні пшениці

Це порошкоподібний білий продукт, який одержують при розплюшуванні та розмелю­ванні хлібних продуктів

Запитання 2

Які потрібні продукти для приготування звичайного прісного тіста?

варіанти відповідей

Борошно, молоко, цукор, сіль, яйця

Борошно, яйця, вода, сіль

Борошно, сироватка, сіль, лимонна кислота

Запитання 3

Скільки часу витримують тісто для галушок щоб набухла клейковина?

варіанти відповідей

Витримують 15-20 хв 

Витримують 20-30 хв 

Витримують 30-40 хв 

Запитання 4

Яким розміром нарізують галушки в'язкі напівфабрикат?

варіанти відповідей

Розміром 1.5х1.5см або 2x2см

Розміром 4х4см або 5x5см

Розміром 3х3см або 4x4см

Запитання 5

Яким розміром нарізують локшину домашню?

варіанти відповідей

Товщина -1-1,5 мм

Ширина -3-4 мм

Довжина -35-45 мм

Товщина -1-1,5 мм

Ширина -5-7 мм

Довжина -150-160 мм

Товщина -5-6 мм

Ширина -10-15 мм

Довжина -35-45 мм

Запитання 6

Яка особливість приготування налисників якщо іх подають БЕЗ НАЧИНКИ?

варіанти відповідей

Налисники обсмажують з одного боку

Налисники обсмажують з обох боків

Налисники обсмажують до матового кольору

Запитання 7

Яким розміром випікають ПАНКЕЙКИ?

варіанти відповідей

Діаметр панкейків - 20 см, товщина - не менше 10 см.

Діаметр панкейків - 18 см, товщина - не менше 0,3 см.

Діаметр панкейків - 14 см, товщина - не менше 0,5 см.

Діаметр панкейків - 14 см, товщина - не менше 5 см.

Запитання 8

З яких видів тіста готують вареники?

варіанти відповідей

Прісне, содове, дріжджове

Прісне, з розпушувачем, не прісне

Прісне, дріжджове, густе

Запитання 9

Скільки є способів формування вареників?

варіанти відповідей

Два способи

Три способи

Чотири способи

П'ять способів

Запитання 10

Як варять вареники?

варіанти відповідей

Закладають в киплячу воду і варять 10 хв з моменту спливання на поверхню 

Закладають в киплячу підсолену воду і варять 5-7 хв з моменту спливання на поверхню 

Закладають в холодну підсолену воду і варять 15 хв з моменту спливання на поверхню 

Запитання 11

Скільки вареників подають на порцію?

варіанти відповідей

5-6 штук на порцію

7-8 штук на порцію

10-12 штук на порцію

Запитання 12

Які продукти потрібні для приготування начинки картопляної зі шкварками та цибулею?

варіанти відповідей

Картопля, цибуля ріпчаста, сало шпик, сіль

Картопля, борошно, цибуля ріпчаста, сало шпик, яйця, сіль

Картопля, цибуля ріпчаста, крохмаль, олія, сіль

Запитання 13

Яка товщина розкатаного тіста для формування ПЕЛЬМЕНІВ?

варіанти відповідей

1-1,5 мм

1,5-2 мм

3-4 мм

Запитання 14

Яка маса одного пельменя напівфабрикат?

варіанти відповідей

10-12 г

12-13 г

15-18 г

Запитання 15

Яка норма води та солі для варіння на 1 кг пельменів?

варіанти відповідей

На 1 кг пельменів – 5 л води і 15 г солі

На 1 кг пельменів – 4 л води і 20 г солі

На 1 кг пельменів – 10 л води і 50 г солі

Запитання 16

Скільки штук ПЕЛЬМЕНІВ подають на порцію?

варіанти відповідей

Відпускають 5-8 шт порцію

Відпускають 10-12 шт на порцію

Відпускають 14-15 шт порцію

Запитання 17

Скільки штук МАНТ подають на порцію?

варіанти відповідей

Відпускають манти по 2 штуки на порцію

Відпускають манти по 10 штук на порцію

Відпускають манти по 5 штук на порцію

Запитання 18

Які продукти потрібні для приготування піци по - гавайськи?

варіанти відповідей

тісто для піци

кукурудза консервована

куряче філе (копчене)

твердий сир

сметанний соус

тісто для піци

ананаси консервовані

куряче філе (відварене)

твердий сир

томатний соус

тісто для піци

ананаси консервовані

крабові палички

твердий сир

кетчуп

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест