Приготування соусів.

Додано: 8 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 881 раз
20 запитань
Запитання 1

Соус - це....

варіанти відповідей

......Додатковий компонент страви з напіврідкою консистенцією

......Готова страва

....Самостійна страва

Запитання 2

За способом приготування соуси поділяють на .....

варіанти відповідей

.... Дві гупи

..... Три групи

..... Чотири групи

Запитання 3

З температурою подавання соуси подяляють на....

варіанти відповідей

..... На гарячі і холодні

.... На гарячі і кип'ячені

.... Тільки на холодні

Запитання 4

Яка температура подавання гарячих соусів?

варіанти відповідей

65 - 70 С

70 - 75 С

80 - 85 С

Запитання 5

Яка температура подавання холодних соусів?

варіанти відповідей

5 - 10 С

10 - 12 С

12 - 15 С

Запитання 6

За кольором розрізняють соуси......

варіанти відповідей

Чевоні і білі

Різнокольорові

Обидва варіанти вірні

Запитання 7

Яку рідку основу використовують для приготування соусів?

варіанти відповідей

Бульйони

Юшки

Вода

Запитання 8

За технологією приготування розрізняють .....

варіанти відповідей

Основні і похідні соуси

Основні соуси

Тільки похідні соуси

Запитання 9

Рідкі соуси використовують....?

варіанти відповідей

Для запікання

Для поливання страв

Для фарширування

Запитання 10

До яких страв подають - Соус основний червоний?

варіанти відповідей

До рибних страв

До м'ясних страв

До овочевих страв

Запитання 11

Який соус готують без борошна?

варіанти відповідей

Сметанний

Сухарний

Грибний

Запитання 12

З якого набору сировини готують соус майонез?

варіанти відповідей

Олія, яйця, гірчиця, цукор, оцет

Олія, оцет, борошно, сметана, сіль

Борошно, молоко, сметана, набір прянощів

Запитання 13

Назвати похідний соус від червоного основного соусу?

варіанти відповідей

Томатний; з грибами

Мисливський

Соус - маринад

Запитання 14

До яких страв подають соус червоний із цибулею та грибами?

варіанти відповідей

Подають до смаженої дичини, натуральних страв з баранини ,телятини

Подають до припущеної риби

Подають до м'яса відварного

Запитання 15

Порекомендувати соус до смаженої дичини та натуральних смажених котлет із баранини і свинини..

варіанти відповідей

Мисливський

Польський

Сухарний

Запитання 16

Біле сухе вино входить до рецептури соусу....

варіанти відповідей

Томатного

Парового

Сухарного

Запитання 17

Як запобігти утворенню плівки на поверхні соусу?

варіанти відповідей

Поверхню полити олією

Покласти шматочки маргарину або вершкового масла

Поверхню збризгнути водою

Запитання 18

Похідним основного білого соусу є соус....

варіанти відповідей

Паровий

Грибний

Томатний

Запитання 19

Майонез і салатні заправки зберігають 1-2 доби при температурі ....

варіанти відповідей

10-15 С

12-16 С

18-20 С

Запитання 20

Готові гарячі соуси зберігають на марміті.....

варіанти відповідей

Під кришкою за температури 75 - 80 С не більше ніж 3 годин

За температури 45 - 50 С не більше ніж 2 години

Під кришкою за температури 50 - 60 С не більше 5 годин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест