Приготування страв і гарнирів з круп, макаронних виробів та бобових

Додано: 26 січня 2023
Предмет: Технології
Тест виконано: 120 разів
10 запитань
Запитання 1

В якому цеху готують страви з круп, бобових, макаронних виробів?

варіанти відповідей

холодному

гарячому

овочевому

мучному

Запитання 2

Яку крупу перед варінням не промивають?

варіанти відповідей

манку

рис

гречку

овсянку

пшоно

Запитання 3

Пшоно перед варінням обшпарюють, щоб видалити з нього

варіанти відповідей

клейку консистенцію

борошнистий присмак

гіркуватий присмак

Запитання 4

Приварок - це...

варіанти відповідей

Зменшення маси і об'єму крупи

зміна консистенції каші

збільшення маси і об'єму крупи

Запитання 5

Перед приготуванням бобові замочують у воді, для того щоб...

варіанти відповідей

примити їх

збільшилися у об'ємі

прискорити тривалість теплової оброботки

Запитання 6

Макаронні вироби варять:

варіанти відповідей

одним способом

двома способами

трьома способами

Запитання 7

Для приготування запіканки з макаронних виробів, макарони варять ...

варіанти відповідей

взагалі не варять

зливним способом

Не зливним способом

до готовності

Запитання 8

Як промити макаронні вироби?

варіанти відповідей

перед варінням

після варіння

Запитання 9

Чому бобові варять без солі?

варіанти відповідей

втрачають смакові властивості

швидко розварюються

погано розварюються

Запитання 10

З ячменю виробляють крупи:

варіанти відповідей

перлову і ячну

пластівці "Геркулес", "Артек"

манку

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест