Приготування страв і гарнірів з запечених овочів

Додано: 9 червня 2020
Предмет: Я досліджую світ, 10 клас
Тест виконано: 335 разів
12 запитань
Запитання 1

Запечені страви з овочів зберігають протягом

варіанти відповідей

1 год

2 год

3 год

Запитання 2

До комбінованих способів теплової кулінарної обробки відносять

варіанти відповідей

Смаження, тушкування, припускання, запікання

Варіння з наступним обсмажуванням, запікання

Тушкування, запікання, варіння з наступним обсмажуванням 

Запитання 3

Страви із запечених овочів поділяються на три групи

варіанти відповідей

запечені у соусі, запіканки, фаршрировані овочі

запіканки

фаршрировані овочі

Запитання 4

Перед запіканням бабки, запіканки змащують

варіанти відповідей

Яйцем або сметаною

Молоком

Сливками

Запитання 5

Чим змащують і посипають листи або порційнні сковороди перед запіканням?

варіанти відповідей

крупою

жиром і сухарями

жиром і мукою

Запитання 6

Чим зумовлений смак та запах багатьох продуктів ?

варіанти відповідей

вмістом ефірних олій і екстрактивних речовин;

наявністю  барвників

наявністю мінеральних речовин

 наявністю вуглеводів


Запитання 7

Підчас тривалого та бурхливого кипіння у воді жир….

варіанти відповідей

емульгує; 

денатурує;

не змінюється

клейстеризується

Запитання 8

Назвіть причини утворення золотисто - коричневої скоринки на поверхні виробів під час їхнього випікання?


варіанти відповідей

золотисто - коричнева скоринка формується внаслідок меланоїдових утворень, карамелізації цукрів, декстринізації крохмалю; 

 золотисто - коричнева скоринка формується внаслідок клейстеризації крохмалю ;


золотисто - коричнева скоринка формується внаслідок  денатурації білків;


золотисто - коричнева скоринка формується внаслідок процесу бродіння 



Запитання 9

17. Які процеси відбуваються з протопектином під час теплової обробки?


варіанти відповідей

протопектин переходить в пектин 

протопектин переходить в глютин

протопектин не змінюється 

протопектин руйнується 

Запитання 10

Як можна замінити один продукт іншим, коли не вистачає певних продуктів при приготуванні страви?

варіанти відповідей

Керуючись смаковими якостями продуктів 

Заміна проводиться відповідно до таблиці Збірника рецептур страв і кулінарних виробів "Норми взаємозамінності продуктів при приготуванні страв".  

Заміна проводиться відповідно до наявності продуктів на виробництві згідно з виробничою програмою.

Заміна проводиться відповідно до технічних умов


Запитання 11

    Ким затверджується меню?

варіанти відповідей

 Метрдотель, директором, бухгалтером

Бухгалтером, зав. виробництвам, метрдотелем

Директором, зав. виробництвом, бухгалтером

Запитання 12

В якому посуді відпускають запечні овочеві страви?

варіанти відповідей

столова тарілка, блюдо, керамічний горщик, порційна сковорідка, баранчик

глибока столова тарілка, баранчик, супова миска

керамічний горщик, баранчик, глибока столова тарілка

порційна сковорідка, супова миска, мілка столова тарілка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест