Приготування страв з варених яєць

Додано: 8 червня 2022
Предмет:
Тест виконано: 100 разів
13 запитань
Запитання 1

Яйце це

варіанти відповідей

прозора тягуча, майже безбарвна маса, яка при збиванні утворює піну 




білковий продукт, дуже високої харчової і біологічної цінності, оскільки у ньому містяться всі поживні речовини, які потрібні для життє­діяльності людини


не білковий продукт, дуже малої харчової і біологічної цінності, які потрібні для життє­діяльності людини

немає правильної відповіді

Запитання 2

 Залежно від виду птиці розрізняють яйця, які використовують у харчуванні

варіанти відповідей

курячі, качині, гусячі,голубині, тетереві, попугайні







тільки курячі і качині

курячі, качині, гусячі, індичі,перепелині,страусині

всі види птиці

Запитання 3

Яйця якої птиці для приготування страв не використовують, оскільки вони можуть бути джерелом інфекційних захворювань.

варіанти відповідей

брудної







курячі, качині

дикої птиці

водоплавної

Запитання 4

Яйце куряче складається із

варіанти відповідей

шкаралупи (12 %), білка ( 56 %) і жовтка (32 %).






шкаралупи (10%), білка ( 60 %) і жовтка (32 %).


шкаралупи (12-15 %), білка ( 86 %) і жовтка (30 %).

шкаралупи (8-10 %), білка ( 56 %) і жовтка (23 %).

Запитання 5

Яка засвоюваність організмом людини яєць

варіанти відповідей

90-93%





96-98%

85-95%

93-96%

Запитання 6

В рецептурах маса сирих і варених яєць (без шкаралупи) має

варіанти відповідей

48 грам



54 грама

44 грама

40 грам

Запитання 7

 Перед використанням яйця обов'язково обробляють

варіанти відповідей

у трьох ваннах



у чотирьох ваннах

у двох ваннах

харчовою содою або сіллю

Запитання 8

Яйця варять

варіанти відповідей

тільки у шкаралупі .







у шкаралупі і без неї.

ціле яйце, розмішане

різними способами зі шкарупою

Запитання 9

 Для варіння яєць у шкаралупі беруть

варіанти відповідей

 1л води і без солі на 10 шт. яєць.







1 л води і 40-50 г солі на 10 шт. яєць.

3,5 л води і 30 г солі на 10 шт. яєць.

3 л води і 40-50 г солі на 10 шт. яєць.

Запитання 10

Залежно від кулінарного використання і три­валості варіння дістають варені яйця різної консистенції - це

варіанти відповідей

напіврідкі, "в мішечок", круті.





рідкі, "в мішечок", круті.


рідкі, круті, переварені

зварені в рідку,напіврідку і крут

Запитання 11

 Час варіння яєць різними способами

варіанти відповідей

Яйця рідкі 2-3 хв ,яйця "в мішечок" 4-5хв, зварені круто 8-12 хв 







Яйця рідкі 2,5-3 хв ,яйця "в мішечок" 4,5-5хв, зварені круто 8-10 хв 

Яйця рідкі 2,5-3 хв ,яйця, Яйця, зварені круто.варять4,5-5 хв,яйця, зварені напіврідкі 8-10 хв 

Яйця рідкі 5-3 хв ,яйця "в мішечок" 5хв, зварені круто 10 хв 

Запитання 12

Для варіння яєць без шкаралупи у воду додають

варіанти відповідей

оцет, сіль (50 г оцту і 10 г солі на 1 л води) і варять їх при слабкому кипінні 3-3,5 хв,





оцет, сіль (30 г оцту і 10 г солі на 1 л води) і варять їх при слабкому кипінні 3-3,5 хв,

сіль (50 г оцту і 10 г солі на 1 л води) і варять їх при сильному кипінні 3-3,5 хв,

оцет, сіль (50 г оцту і 10 г солі на 3 л води) і варять 3,5 хв,

Запитання 13

 Який термін зберігання варених яєць

варіанти відповідей

2 години на марміті






Страви з яєць не підлягають зберіганню, готують їх за попитом,зварені круто, зберігають у шкара­лупі сухими

Страви з яєць підлягають зберіганню в холодильній шафі

всі варіанти вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест