Приготування страв з яєць.

Додано: 28 квітня 2022
Предмет: Я досліджую світ, 10 клас
Тест виконано: 90 разів
12 запитань
Запитання 1

До яєць столових відносим яйця які знесені і реалізуються

варіанти відповідей

Через 7 діб

До 7 діб

Понад 3 доби

Запитання 2

До свіжих яєць належать ті які зберігались при температурі

варіанти відповідей

2-6 °C не більше 30 діб

1-2 °C не більше 30 діб

1-2 °C понад 30 діб

Запитання 3

Суміш яєчних білків і жовтків називається:

варіанти відповідей

Яєчний меланж

Яєчний дефект

Яєчний напівфабрикат

Запитання 4

Овоскоп - прибор для визначення:

варіанти відповідей

Розміру яєць

Свіжості яєць

Маси яєць

Запитання 5

При варінні яєць додають сіль для того, щоб

варіанти відповідей

Запобігти витіканню яйця

Добре відмити шкаралупу

Не утворився сірководень

Запитання 6

Тривалість зберігання страв з яєць?

варіанти відповідей

0-6°C - 3 доби

12-18°C - 2 години

Подають негайно

Запитання 7

До складу пряжени входять:

варіанти відповідей

Омлетна маса, борошно, сметана

Омлетна маса, крохмаль, молоко

Яйця, борошно, молоко

Запитання 8

До омлета натурального входять

варіанти відповідей

молоко, яйця, маргарин

вода, яйця, олія

сметана, яйця, олія

Запитання 9

Для варіння яєць без шкаралупи у воду додають:

варіанти відповідей

оцет, сіль (50 г оцту і 10 г солі на 1 л води) і варять їх при слабкому кипінні 3-3,5 хв.

сіль (50 г оцту і 10 г солі на 1 л води) і варять їх при сильному кипінні 3-3,5 хв.

оцет, сіль (30 г оцту і 10 г солі на 1 л води) і варять їх при слабкому кипінні 3-3,5 хв.

оцет, сіль (50 г оцту і 10 г солі на 3 л води) і варять 3,5 хв.

Запитання 10

Для взаємозаміни одного яйця масою нетто 40 г беруть яєчного порошку 

варіанти відповідей


20 г


11,2 г

12,3 г

9 г

Запитання 11

Яйця, зварені "в мішечок" варять

варіанти відповідей

2-3 хв.

5-10 хв.

4,5-5 хв.

5,5-6 хв

Запитання 12

Перед використанням яйця обов'язково обробляють:

варіанти відповідей

харчовою содою

у чотирьох ваннах

у трьох ваннах

 у двох ваннах

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест