технологія приготування страв з яєць

Додано: 26 травня
Предмет: Технології, 6 клас
18 запитань
Запитання 1

Яйця курячі залежно від терміну зберігання, якості та маси поділяються на:

варіанти відповідей

столові;

  свіжі;

 середні;

 дієтичні.

Запитання 2

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на:

варіанти відповідей

смажені;

  запечені;

варені;

    усі відповіді правильні.

Запитання 3

Скільки часу потрібно щоб зварити яйця вкруту

варіанти відповідей

до 3 хв;

до 3-4 хв;

до 4-6 хв;

 до 8-10 хв.

Запитання 4

До смажених яєчних страв відносять:

варіанти відповідей


яєчня;

 

  "пряжена"

 яйце "пашот";

  омлети;

Запитання 5

За технологією приготування омлети поділяють на:

варіанти відповідей

натуральні;

мішані з гарніром;

 прості;

 фаршировані гарніром.

Запитання 6

Яких правил техніки безпеки потрібно дотримуватися при приготуванні їжі..

варіанти відповідей

одягнути спецодяг, застебнути ґудзики, прибрати волосся;

захаращувати проходи між столами;

вмикати та вимикати електроприлади, тримаючись за шнур сухими руками

гарячий посуд брати прихватками;

відкривати кришку, піднімаючи її від себе.

Запитання 7

На якій картинці зображено найсвіжіше яйце?

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 8

Для запобігання витікання яйця при варінні додають до води?

варіанти відповідей

олію;

сірники

  оцет.

 цукор;

 сіль;

зубочистку

Запитання 9

Для варіння яйця без шкорлупи у воду додають?

варіанти відповідей

оцет та сіль;

 оцет та цукор;

 сіль та олію.

сіль та цукор;

Запитання 10

Як варене яйце легко відрізнити від сирого?

варіанти відповідей

при прокручуванні сире обертається, варене яйце— ні;

  при прокручуванні варене яйце обертається, сире — ні.

Запитання 11

Яйця зберігаються у холодильнику довше, якщо їх зберігають...

варіанти відповідей

  тупим кінцем вниз

гострим кінцем вниз

  боком

Запитання 12

Скільки часу варимо яйця "в мішечок"

варіанти відповідей

 2,5 - 3 хв

 4,5 - 5 хв

8 - 10 хв

Запитання 13

Скільки часу варимо яйця рідкі

варіанти відповідей

2,5 хв

5 хв

10хв

Запитання 14

Властивості яєчного білка

варіанти відповідей

освітлювальна

сполучна

роздільна

згущувальна

піноутворювальна

Запитання 15

Яке яйце буде краще чиститися від шкаралупи?

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 16

Чи впливає колір яйця на поживну цінність, смак, свіжість?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 17

Найбільше за розміром яйце має категорію

варіанти відповідей

0

1

2

В

М3

Запитання 18

Від чого залежить колір жовтка

варіанти відповідей

породи курки

харчування курки

умов догляду та утримання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест