Приготування страв з яєць

Додано: 19 березня 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 67 разів
6 запитань
Запитання 1

Яка правильна послідовність первинної обробки яєць?

варіанти відповідей

1. Звільнення від упаковки

2. Перевірка свіжості на овоскопі

3. Переміщення у 1 ванну з теплою водою на 10 хв.

4. Перенесення у 2 ванну з 0,5% розчином хлорного вапна на 5-10 хв.

5. Дезінфекують у 3 ванні з 0,5% розчином кальцинованої соди 5 хв.

6. Ополіскують у 4 ванні проточною, холодною, підсоленою водою 5 хв

1. Звільнення від упаковки

2. Перевірка свіжості на овоскопі

3. Переміщення у 1 ванну з теплою водою на 10 хв.

4. Перенесення у 2 ванну з 0,5% розчином кальцинованої соди на 5-10 хв.

5. Дезінфекують у 3 ванні з 0,5% розчином хлорного вапна 5 хв.

6. Ополіскують у 4 ванні проточною холодною водою 5 хв.

1. Звільнення від упаковки

2. Перевірка свіжості на овоскопі

3. Переміщення у 1 ванну з 0,5% розчином кальцинованої соди на 10 хв.

4. Перенесення у 2 ванну, промивають проточною водою 5-10 хв.

5. Дезінфекують у 3 ванні з 0,5% розчином хлорного вапна 5 хв.

6. Ополіскують у 4 ванні проточною, холодною, підсоленою водою 5 хв.

Запитання 2

Що таке яєчний меланж?

варіанти відповідей

Це суміш білків і жовтків, перемішаних, профільтрованих, пастеризованих, охолоджених і заморожених при температурі -18 градусів, у металевих банках.

Це суміш білків і жовтків, збиті в пишну піну. Пастеризовані, охолодженні та заморожені при температурі -18 градусів, у спеціальних пластикових контейнерах.

Це збитий яєчний білок, пастеризований, профільтрований та заморожений при температурі -18 градусів, у металевих банках.

Це збитий до світного жовтого кольору яєчний жовток, профільтрований, пастеризований, охолоджений і заморожений при температурі -18 градусів, у спеціальних пластикових контейнерах.

Запитання 3

Що таке яєчний порошок?

варіанти відповідей

Це висушена та підсмажена суміш білків та жовтків.

Це суміш білків і жовтків, з'єднана зі спеціями та висушенна.

Це висушена суміш білків і жовтків, з додаванням солі.

Це висушена суміш білків і жовтків.

Запитання 4

Якої консистенції бувають варені яйця?

варіанти відповідей

Тверді

Зварені круто

Зварені "в мішечок"

Рідкі

Запитання 5

Яка норма солі на одне яйце при приготуванні яєчні?

варіанти відповідей

0,5 г.

0,25 г.

0,3 г.

0,2 г.

Запитання 6

Що таке натуральна омлетна маса?

варіанти відповідей

Суміш яєць, масла вершкового, солі та перцю.

Суміш яєць, зелені, солі та сметани.

Суміш яєць, молока і солі.

Суміш яєць, молока, солі та ковбаси.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест