Приготування страв з яєць та сиру

Додано: 22 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 869 разів
24 запитання
Запитання 1

Залежно від виду птиці розрізняють яйця

варіанти відповідей

тільки водоплавної птиці

курячі, качині, гусячі, індичі

страусині, курячі, перепелині

всі відповіді правильні

Запитання 2

Яйця якого виду птиці не використовують для приготування страв

варіанти відповідей

водоплавної

дикої

хворої

качок, гусей, ,перепілок

Запитання 3

Яйце куряче складається із 

варіанти відповідей

шкаралупи (11 %), білка ( 54 %) і жовтка (30 %).

шкаралупи (10 %), білка ( 46 %) і жовтка (42 %).

шкаралупи (12 %), білка ( 56 %) і жовтка (32 %).

немає правильної відповіді

Запитання 4

Вкажіть , як обробляють яйця перед використанням

варіанти відповідей

миють у трьох ваннах і споліскують, просушують

замочують ,перебирають(видаляють пошкоджені)і мию ть у трьох ваннах

спочатку перевірка якості овоскопом і миття у чотирьох мийних ваннах

перевіряють дату, цілісність яйця і миють

Запитання 5

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють 

варіанти відповідей

на варені, смажені і запечені

на смажені , тушковані і запечені

тільки смажені різними способами

варені, припущені, смажені

Запитання 6

Скільки основних способів варіння яєць

варіанти відповідей

рідкі, без мішечка, круті.


рідкі, "в мішечок", круті.


Яйця рідкі і круті

варені, смажені

Запитання 7

Вказати основну сировину омлетної маси

варіанти відповідей

яйця, вода або молоко, борошно, сіль, перець

яєчні про­дукти з молоком і сіллю

яйця, борошно, сіль, сода,

яєчні продукти, молоко або сметана,борошно, масло ,сіль

Запитання 8

Як подають омлет натуральний

варіанти відповідей

краї загинають навпіл, надаючи омлету форми півмісяця, перекладають на столову мілку тарілку

залежить від виду омлета

краї його загинають з двох боків до середини, надаючи омлету форми довгастого пиріжка, перекладають рубцем донизу на розігріте блю­до або столову мілку тарілку,поливають маслом, посипають подрібненою зеленню 

на середину кладуть начин­ку, загортають з двох боків краї, надаючи омлетові форму довгастого пиріжка,кладуть на підігріту столову мілку тарілку рубцем донизу, поливають розтопленим вершковим маслом.


Запитання 9

Чим відрізняється омлет від пряжені

варіанти відповідей

готують з додаванням сметани

готують з додаванням різних продуктів

до складу не входить масло вершкове

готують з додаванням борошна і сметани

Запитання 10

Який термін зберігання гарячих страв з яєць

варіанти відповідей

зберігають не більше 10 хв, готують їх за попитом

не підлягають зберіганню, готують їх за попитом

вироби з яєць зберігають при температурі 0-6 °С.

зберігають в залежностів від виду теплової обробки

Запитання 11

Вкажіть технологію приготування яєчної кашки

варіанти відповідей

Сирі яйця, сир (молочний), молоко, борошно пере­мішують до однорідної маси, додають сіль, розмішують,підготовлену масу вилива­ють на розігріту з маслом сковороду і запікають у жаровій шафі

Яйця або меланж розводять молоком чи водою, додають сіль (10 г на 1 л маси), вершкового масла, суміш розмішують і проварюють на водяній бані, безперервно помішуючи, до напіврідкої консистенції

яєчні про­дукти з'єднують з молоком і сіллю, добре розмішують, злегка збивають до утво­рення піни,на розігріту сковороду з вершковим маслом швидко виливають підготовлену масу і смажать до повного її загусання

Яйця розводять молоком , додають сіль (2 г на 1 л маси), вершкового масла, суміш розмішують і проварюють , безперервно помішуючи, до тнапіврідкої консистенції  

Запитання 12

Вкажіть продукти взаємозаміни яєць

варіанти відповідей

яєчний порошок

яєчне борошно

меланж

сухий білок

Запитання 13

Сир — цінний білковий кисло-молочний продукт харчування, вкажіть основний білок

варіанти відповідей

міоглобулін

альбумін

міоглобін

казеїн

Запитання 14

Вкажіть способи виготовлення сиру

варіанти відповідей

бродіння, підігрівання, відтоплювання

кислотним способом  

молочно-кисле бро­діння 

кислотно-сичужним способом

Запитання 15

За вмістом жиру , сир буває

варіанти відповідей

жирний (вміст жиру 22 %), напівжирний (7-10 %), нежирний 0%


жирний , нежирний і м'який дієтичний.


жирний (вміст жиру 18 %), напівжирний (9 %), нежирний і м'який дієтичний


вищий і І сорти, дієтичний

Запитання 16

В кулінарії сир використовують 

варіанти відповідей

в дієтичному, лікувальному, дитячому, дорослому харчуванні

у натуральному вигляді з цукром, цукровою пудрою, сметаною, молоком; для приготування сирної маси з різними наповню­вачами, а також для гарячих страв

сирників, запіканок, бабок і начинок для варе­ників, налисників, пиріжків.


сирники, пончики, сирні кільця, зрази

Запитання 17

Перед приготуванням гарячих страв кисломолочний сир 

варіанти відповідей

пропускають через протиральну машину

його загортають у чисту тканину і відтиска­ють під пресом.

подають у натуральному вигляді, не протирають

протира­ють через сито

Запитання 18

За способом теплової обробки страви з сиру поділяють 

варіанти відповідей

на варені, тушковані

на смажені і смажені у фритюрі

на варені, смажені і запечені

можна використати всі способи теплової обробки

Запитання 19

Вкажіть технологію приготування сирних галушок

варіанти відповідей

Сир протирають, додають варену протерту охолоджену до 30 °С картоплю, сирі яйця, сіль, дві третини норми борошна і добре вимішу­ють. З маси формують н\ф , обкачують у борошні, смажать основним способом і доводять до готовності у жаровій шафі.Подають 2-4 шт. на порцію зі сметаною або сметанним соусом.

Сир протирають, додають яйця, цукор, сіль, борошно і замі­шують тісто.З підготовленого тіста роблять валик, трохи приплющують його і нарізують ромбиками. У киплячу підсолену воду кладуть підготовлені н\ф і варять до готовності (4-5 хв).Перед подаванням на стіл кладуть на підігріту тарілку і поливають вершковим маслом або сметаною.


Сир протирають, додають дві третини норми борошна, розтерті з цукром яйця, сіль, попередньо розчинений у воді ванілін (0,02 г на порцію) і добре перемішують. З підготовленої маси формують валики завтовшки 5-6 см, нарізують упопе­рек, обкачують у борошні, надають форму н\ф завтовшки 1,5 см, смажать основним способом з обох боків до утворення золотистої кірочки, доводять до готовності у жаровій шафі (5-7 хв).


немає правильної відповіді

Запитання 20

Вкажіть спосіб формування сирників по-київському

варіанти відповідей

з маси формують валик завтовшки 5-6 см, нарізують упоперек, обкачують у борошні, надають форму биточ­ків завтовшки 1,5 см

масу формують у вигляді валика завтов­шки 5-6 см, нарізують упоперек, надають форму кружалець завтовшки 1,5 см, на середину кладуть начинку, краї з'єднують, щоб начинка була всередині виробу, панірують у борошні, надаючи форму цеглинки з овальними краями

з маси роблять кружальця завтовшки 5-7 мм,кладуть начинку, защипують краї, формують сир­ники овальної форми, змочують в яйцях, панірують у білій паніровці 

з маси формують вироби у вигляді кілець завтовшки 1 см 

Запитання 21

Чим відрізняється уприготуванні бабка від запіканки

варіанти відповідей

додають борошно або манну крупу

в масу вводять збиті білки

додають сухарі

нарізують на порціонні шматки квадратної, пря­мокутної або трикутної форми, поливають сметаною або солодким соусом

Запитання 22

Кисломолочний сир, який подають у натуральному вигляді без теплової обробки, перед подачею

варіанти відповідей

протирають, перемішують

перетирають

взбивають

не протирають

Запитання 23

    Які терміни зберігання страв із сиру?

варіанти відповідей

зберігають не більше 15 хв у теплому місці до подавання, запіканки ,бабки — 30 хв.


Напівфабрикати і холодні вироби з сиру зберігають при температурі 0-6 °С

сирники зберігають не більше 15 хв у теплому місці до подавання, запіканки — 1 год, бабки — 30 хв.

Сир і сирну масу зберігають на холоді від 6 до 24 год у закритому посуді, який не окислюється

Запитання 24

Як називається страва, до складу якої входять такі продукти: сир, сирі яйця, цукор, сіль, борошно?

варіанти відповідей

сирні галуши

сирники

запіканка

бабка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест