Приготування тіста для млинчиків та виробів з нього

Додано: 10 травня
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Виберіть сировину для приготування тіста для млинчіків:

варіанти відповідей

борошно, цукор, розпушувач, яйця, молоко, сіль, маргарин

борошно, цукор, яйця, молоко, сіль, олія

борошно, цукор, яйця, молоко

Запитання 2

При приготуванні тіста для млинчиків закладають:

варіанти відповідей

вливають спочатку 50% молока і всипають поступово борошно

вливають 100% молока на початку процесу замішування тіста

вливають 100% молока в кінці процесу замішування тіста

Запитання 3

Вкажіть причину виникнення дефекту млинчиків: напівфабрикат сухий і ламкий?

варіанти відповідей

тісто випікали тривалий час при низький температурі

тісто випікали при високій температурі

тісто випікали на нерівній поверхні

Запитання 4

Вкажіть причини виникнення дефекту млинчиків : напівфабрикат товстий, не пропечений?

варіанти відповідей

тісто густе

випікали при низький температурі

наливали тісто товстим шаром

недостатньо збивали тісто

Запитання 5

Який спосіб теплової обробки використовують для пиріжків з млинчиків?

варіанти відповідей

сформовані пиріжки смажать на сковородах

сформовані пиріжки змочують у яйцях, панірують у сухарях і смажать у фритюрі

сформовані пиріжки запікають у жаровій шафі

Запитання 6

Вкажіть базисну вологість борошна (при розрахунках сировини для виробів з тіста):

варіанти відповідей

15,5 %

20 %

14,5 %

Запитання 7

Вкажіть термічний стан молока або води при замішуванні тіста для млинчиків:

варіанти відповідей

гаряче

кімнатної температури

охолоджене

Запитання 8

Якого розміру (завтовшки) повинні бути млинчики (налисники) ?

варіанти відповідей

5-6 мм

1-2 мм

6-7 мм

Запитання 9

Який продукт треба додати в тісто, якщо налисники розриваються і не знімаються зі сковороди?

варіанти відповідей

крохмаль

яйця

цукор

Запитання 10

Вкажіть продукти, які потрібні для приготування налисників поліських?

варіанти відповідей

борошно, крохмаль картопляний, молоко, яйця, цукор, сіль, сало шпик

борошно, манна крупа, молоко, яйця, цукор, сіль, сало шпик

борошно пшеничне, борошно кукурудзяне, молоко, яйця, цукор, сіль, сало шпик

Запитання 11

Який спосіб розпушування тіста використовується при приготуванні тіста для млинчиків (налисників)?

варіанти відповідей

біологічний

механічний

хімічний

Запитання 12

Вкажіть рецептурний склад продуктів для приготування млинчиків (налисників):

варіанти відповідей

борошно (26 %), молоко (64 %), яйця (7 %), цукор (2,4 %), сіль (0,6%)

борошно (64 %), молоко (26 %), яйця (7 %), , цукор (2,4 %),сіль (0,6%)

борошно (15 %), молоко (75 %), яйця (7 %), , цукор (2,4 %),сіль (0,6%)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест