Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Начинка могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.
Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від
Виберіть. Яку сировину використовують для приготування тіста для млинчиків?
Що таке галушки?
Назва страви
Назва страви
Назва страви
Яка страва не належить до перших страв
Користувалися великою популярністю у народній кухні, особливо у північних районах України. Сиру картоплю терли на тертушці, зливали зайву рідину, додавали ложку-дві білого борошна чи картопляного крохмалю, яйце, терту сиру цибулину, ретельно розмішували і смажили на олії чи смальці.
Яка українська традіційна страва внесена до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО
Перша страва української кухні основним продуктом для якої є солоні огірки називається
Друга страва української кухні, основним компонентом якої є пшоно це
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома