Українськи традіційні страви

Додано: 15 травня
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Начинка могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.

варіанти відповідей

деруни

галушки

вареники

зрази

Запитання 2

Харчування українців, як і інших народів, формувалося у залежності від

варіанти відповідей

кількості людей в родині

природно-географічних умов

набору продуктів

Запитання 3

Виберіть. Яку сировину використовують для приготування тіста для млинчиків?

варіанти відповідей

Яйця, крохмаль, цукор, харчову соду, сіль.

Цукор, харчову соду, сіль,сік, борошно,олію. 

Яйця, сіль, цукор, молоко, борошно, олія

 Яйця, сік, борошно,крупу, олію

Запитання 4

Що таке галушки?

варіанти відповідей

Просте печиво, нехитрі ласощі, які виготовляли із прісного тіста на яйці й сироватці або маслянці.

 Один із різновидів вареників.

Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1- 1,5 см.

Булочки

Запитання 5

Назва страви

варіанти відповідей

рогалики

крученики

голубці

зрази

Запитання 6

Назва страви

варіанти відповідей

винегрет

банош

пюре

галушки

Запитання 7

Назва страви

варіанти відповідей

Желе

Банош

Бограч

Холодець

Запитання 8

Яка страва не належить до перших страв

варіанти відповідей

Борщ

Бограч

Окрошка

Банош

Запитання 9

Користувалися великою популярністю у народній кухні, особливо у північних районах України. Сиру картоплю терли на тертушці, зливали зайву рідину, додавали ложку-дві білого борошна чи картопляного крохмалю, яйце, терту сиру цибулину, ретельно розмішували і смажили на олії чи смальці.

варіанти відповідей

 Деруни


Драники


Терчаники


Всі відповіді вірні

Запитання 10

Яка українська традіційна страва внесена до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

варіанти відповідей

Сало

Борщ

Вареники

Галушки

Запитання 11

Перша страва української кухні основним продуктом для якої є солоні огірки називається

варіанти відповідей

огірковий суп

борщ

капусняк

розсольник

Запитання 12

 Друга страва української кухні, основним компонентом якої є пшоно це

варіанти відповідей

кулеш

 голубці

банош

плов

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест