Приготування желе

Додано: 15 жовтня
Предмет: Технології, 11 клас
24 запитання
Запитання 1

1.Які желюючі речовини застосовують при приготуванні желе?

варіанти відповідей

агар

желатин

пектин

тираж

патока

Запитання 2

2.Як підготовлюють агар?

варіанти відповідей

замочують на 20 - 30 хвилин

ретельно промивають

промивають і замочують на 1 годину

промивають і замочують на 5 - 10 хвилин

Запитання 3

3.Як підготовлюють желатин?

варіанти відповідей

промивають, замочують у воді на 2-3 год

промивають, замочують у холодній кип'яченій воді на 1,5-2 год

промивають, замочують у воді не менше ніж на 15хв

Запитання 4

4.Чому желе не застигає? Визначіть причину

варіанти відповідей

недостатня кількість патоки

погана якість желюючих речовин

надлишок патоки

недостатня кількість кистоти

підвищена кількість кислоти

Запитання 5

5.Скільки можна зберігати желе у прохолодному місці?

варіанти відповідей

3 - 4 доби

12 год

1 - 2 доби

24 год

Запитання 6

6.Яка температура желе повинна бути під час глазурування фруктів желе на агарі?

варіанти відповідей

60 - 65 ͦ С

5 - 10 ͦ С

20 - 25 ͦ С

80 - 85 ͦ С

Запитання 7

7.Чи можна кип'ятити желатин?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 8

8.Що роблять з замоченим агаром при приготуванні желе на агарі?

варіанти відповідей

доводять до кипіння і більше не варять

витримують при слабкому нагріванні 1 годину

вводять у охолоджений розчин 40 ͦ С

ретельно кип'ятять 5 - 10 хвилин

Запитання 9

9.Назвіть вид желе зображене на малюнку

варіанти відповідей

шарове

мозаїчне

мармурове

Запитання 10

10. Назвіть вид желе зображене на малюнку

 

варіанти відповідей

шарове

мозаїчне

мармурове

Запитання 11

11.Скільки необхідно взяти частин води для замочування однієї частини желатину?

варіанти відповідей

2 частини

1 частина

10 частин

12 частин

Запитання 12

12.Чи можна цукор замінити повністю варенням при приготуванні желе?

варіанти відповідей

так

варення не можна додавати у желе

ні

Запитання 13

13. Желе -це....

варіанти відповідей

напівфабрикат, який готують на основі помадного сиропу

напівфабрикат, який готують на основі цукрово-патокового сиропу з додаванням желюючих речовин

Запитання 14

14. Назвіть вид желе зображене на малюнку?

варіанти відповідей

шарове

мозаїчне

мармурове

Запитання 15

 15.До якої температури охолоджують сироп для приготування желе на агарі?

варіанти відповідей

 50-60 *С

40-30*С

20-30*С

15-12*С

Запитання 16

16.Чим можна замінити агар?

варіанти відповідей

патока

пектин

желатин

Запитання 17

17.У якій воді замочують желатин? 

варіанти відповідей

у холодній

у теплій

у гарячій

Запитання 18

18.Чому не можна кип’ятити желатин?

варіанти відповідей

втрачає блиск

втрачає смак

втрачає желюючі речовини

Запитання 19

19.Для приготування нарізних оздоблень , тепле желе наливають у лоток шаром...

варіанти відповідей

10-35 мм

15-20 мм

25-35 мм

20-40 мм

Запитання 20

20. Який посуд не слід використовувати при виготовленні желе?

варіанти відповідей

емальований 

алюмінієвий 

пластиковий 

Запитання 21

21. Для нарізання желе використовують ніж, який змочують у...

варіанти відповідей

гарячій воді

у холодній воді

в олії

в оцеті

Запитання 22

22. У скільки разів вища желейна здатність агару від желатину?

варіанти відповідей

желейна здатність цих речовин однакова 

у 2-3 рази 

у 8-10 разів

Запитання 23

23. Речовина, здатна утворювати желе, добута виварюванням тваринної сполучної тканини, кісток, шкіри, яку прояснюють, висушують і подрібнюють: 

варіанти відповідей

харчовий желатин

фурцеллеран

агароїд

крохмаль

Запитання 24

24. Для приготування 1кг желе, згідно рецептури, беруть: 

варіанти відповідей

15г желатину

30г желатину

20г желатину

5г желатину

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест