Приготування желе і прикраси з нього

Додано: 11 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 920 разів
24 запитання
Запитання 1

Які желюючі речовини застосовують при приготуванні желе?

варіанти відповідей

агар

желатин

агароїд

тираж

патока

Запитання 2

Як підготавлюють агар?

варіанти відповідей

Замочують на 20 - 30 хвилин

Ретельно промивають

Промивають і замочують на 2-3 години

промивають і замочують на 5 - 10 хвилин

Запитання 3

Як підготовлюють желатин?

варіанти відповідей

промивають холодною кип'яченою водою і замочують на 1,5 - 2 години

ошпарюють кипятком

промивають кип'яченою водою і замочують на 2 години

замочують у холодній воді на 25 - 20 хвилин

Запитання 4

Чому желе не застигає? Визначіть причину

варіанти відповідей

недостатня кількість патоки

погана якість желюючих речовин

надлишок патоки

недостатня кількість кистоти

підвищена кількість кислоти

Запитання 5

Скільки можна зберігати желе у прохолодному місці?

варіанти відповідей

3 - 4 доби

6 - 7 діб

1 - 2 доби

4 - 5 діб

Запитання 6

Яка температура желе повинна бути під час глазурування фруктів желе на агарі?

варіанти відповідей

60 - 65 ͦ С

5 - 10 ͦ С

20 - 25 ͦ С

80 - 85 ͦ С

Запитання 7

Чи можна кип'ятити желатин?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 8

Що роблять з замоченим агаром при приготуванні желе на агарі?

варіанти відповідей

доводять до кипіння і більше не варять

витримують при слабкому нагріванні 1 годину

вводять у охолоджений розчин 40 ͦ С

ретельно кип'ятять 5 - 10 хвилин

Запитання 9

Назвіть вид желе зображене на малюнку

варіанти відповідей

шарове

мозаїчне

мармурове

Запитання 10

Якщо желе застигло, а його треба перетворити на рідке

варіанти відповідей

не можна желе більше перетворювати на рідке

довести до кипіння

розігріти при слабкому нагріванні до t = 40 - 45 ͦ С

розігріти при слабкому нагріванні до t = 60 - 70 ͦ С

Запитання 11

Скільки необхідно взяти частин води для замочування однієї частини желатину

варіанти відповідей

2 частини

1 частину

10 частин

12 частин

Запитання 12

Чи можна цукор замінити повністю варенням при приготуванні желе?

варіанти відповідей

так

варення не можна додавати у желе

ні

Запитання 13

Желе -це....

варіанти відповідей

напівфабрикат, який готують на основі помадного сиропу

напівфабрикат, який готують на основі цукрово-патокового сиропу з додаванням желюючих речовин

Запитання 14

На який час замочують промитий агар?

варіанти відповідей

20-25 хв

2-3 год

1-2 год

Запитання 15

До якої температури охолоджують сироп для приготування желе на агарі?

варіанти відповідей

60 *С

50*С

45*С

40*С

Запитання 16

Чим можна замінити агар?

варіанти відповідей

патока

пектин

желатин

Запитання 17

У якій воді замочують желатин?

варіанти відповідей

у холодній

у теплій

у гарячій

Запитання 18

Чому не можна кип"ятити желатин?

варіанти відповідей

втрачає блиск

втрачає смак

втрачає желюючі речовини

Запитання 19

Для приготування нарізних оздоблень , тепле желе наливають у лоток шаром...

варіанти відповідей

10-30 мм

15-20 мм

25-35 мм

20-40 мм

Запитання 20

Оберіть правильну технологію приготування желе на желатині

варіанти відповідей

промивають, замочують у воді на 2-3 год

промивають, замочують у холодній кип'яченій воді на 1,5-2 год

промивають, замочують у воді на 1-1.5 год

Запитання 21

Для нарізання желе використовують ніж, який змочують у...

варіанти відповідей

гарячій воді

у холодній воді

в олії

в оцеті

Запитання 22

До желеподібних солодких страв відносять:

варіанти відповідей

желе і киселі;

муси і самбуки;

креми;                   

усі варіанти відповіді.

Запитання 23

Речовина, здатна утворювати желе, добута виварюванням тваринної сполучної тканини, кісток, шкіри, яку прояснюють, висушують і подрібнюють:


варіанти відповідей

харчовий желатин;

фурцеллеран;

агароїд;

крохмаль.

Запитання 24

Для приготування 1кг желе, згідно рецептури, беруть:

варіанти відповідей

15г желатину;

30г желатину;

20г желатину;

5г желатину.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест