Приготування желе та прикрас з нього.

Додано: 26 березня 2021
Предмет:
Тест виконано: 158 разів
12 запитань
Запитання 1

 Які желюючі речовини застосовують при приготуванні желе?

варіанти відповідей

агар

тираж

желатин

патока

агароїд

Запитання 2

Як підготавлюють агар?

варіанти відповідей

Замочують на 20 - 30 хвилин 

Промивають і замочують на 2-3 години

Ретельно промивають

промивають і замочують на 5 - 10 хвилин

Запитання 3

 Як підготовлюють желатин?

варіанти відповідей

промивають холодною кип'яченою водою і замочують на 1,5 - 2 години

промивають кип'яченою водою і замочують на 2 години

ошпарюють кипятком

замочують у холодній воді на 25 - 20 хвилин 

Запитання 4

Чому желе не застигає? Визначіть причину

варіанти відповідей

недостатня кількість патоки

погана якість желюючих речовин

недостатня кількість кистоти

підвищена кількість кислоти 

надлишок патоки

Запитання 5

Скільки можна зберігати желе у прохолодному місці?

варіанти відповідей

3 - 4 доби

1 - 2 доби

6 - 7 діб

4 - 5 діб

Запитання 6

Яка температура желе повинна бути під час глазурування фруктів желе на агарі?

варіанти відповідей

60 - 65 ͦ С

0 - 25 ͦ С 

5 - 10 ͦ С

80 - 85 ͦ С

Запитання 7

Чи можна кип'ятити желатин?

варіанти відповідей

так

ні 

Запитання 8

Що роблять з замоченим агаром при приготуванні желе на агарі?

варіанти відповідей

доводять до кипіння і більше не варять 

вводять у охолоджений розчин 40 ͦ С

витримують при слабкому нагріванні 1 годину

ретельно кип'ятять 5 - 10 хвилин

Запитання 9

 Назвіть вид желе зображене на малюнку

варіанти відповідей

шарове

мармурове

мозаїчне 

Запитання 10

Якщо желе застигло, а його треба перетворити на рідке

варіанти відповідей

не можна желе більше перетворювати на рідке

розігріти при слабкому нагріванні до t = 40 - 45 ͦ С

довести до кипіння

розігріти при слабкому нагріванні до t = 60 - 70 ͦ С 

Запитання 11

Чи можна цукор замінити повністю варенням при приготуванні желе?

варіанти відповідей

ТАК

НІ

варення не можна додавати у желе

Запитання 12

Скільки необхідно взяти частин води для замочування однієї частини желатину

варіанти відповідей

2 - 3 частини 

10 частин

1 частину

12 - 15 частин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест