Принципи здорового харчування. 9 клас

Додано: 4 жовтня 2023
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
12 запитань
Запитання 1

Здорове харчування:

варіанти відповідей

впливає лише на фізичне здоров'я

забезпечує нормальний розвиток і життєдіяльність людини

призводить до ожиріння

Запитання 2

Які функції виконують поживні речовини?

варіанти відповідей

енергетична

прискорююча

захисна

відторгнення

відновлювальна

Запитання 3

Як регулярно потрібно харчуватися?

варіанти відповідей

2 рази на день

3 рази на день

5-6 разів на день з інтервалом 2-3 год

1 раз на день

Запитання 4

Оберіть принципи здорового харчування:

варіанти відповідей

вживати їжу 3 рази в день

контролювати розмір порцій

обов'язково снідати

не вживати молочні продукти

збільшити вживання фруктів та овочів

Запитання 5

Скільки води повинна випивати людина за добу?

варіанти відповідей

стакан води

1,5 - 2 літри

1 літр

залежить від ваги тіла (0.03 грам на 1 кг тіла)

Запитання 6

Нестача поживних речовин призводить до:

варіанти відповідей

хорошого настрою

порушення обміну речовин

загартовування

Запитання 7

Роль білків у організмі:

варіанти відповідей

будівельний матеріал для організму

надовго дають відчуття ситості

"транспортують" поживні речовини

захищають організм від інфекцій

поліпшують смак продуктів

Запитання 8

Роль вуглеводів у організмі:

варіанти відповідей

утворюють в організмі запаси, які використовуються під час нетривалого голоду

надовго дають відчуття ситості

найкраще джерело енергії

будівельний матеріал для організму

клітковина і пектини сприяють нормалізації процесів травлення

Запитання 9

Роль жирів у організмі:

варіанти відповідей

найбагатше джерело енергії

захищають внутрішні органи від переохолодження і травмування

сприяють нормалізації процесів травлення

необхідні для засвоєння багатьох вітамінів

надовго дають відчуття ситості

Запитання 10

Виберіть правильні відповіді:

варіанти відповідей

холестерин - це речовина, що утворюється з жирів

холестерин корисний для здоров'я

з холестерину утворюються статеві гормони

надлишок холестерину збільшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань

ВООЗ рекомендує частіше вживати промислові трансжири

Запитання 11

Безпечна добова норма вживання кухонної солі

варіанти відповідей

2 грами

5 грамів

4 грами

6 грамів

Запитання 12

Співвідношення білків, жирів та вуглеводів, вітамінів у 100 грн продукту

варіанти відповідей

Енергетична цінність

Харчова цінність

Поживна цінність

Продуктова цінність

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест