Принципи здорового харчування. Харчування і контроль маси тіла

Додано: 22 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
Тест виконано: 543 рази
11 запитань
Запитання 1

Які речовини є основним джерелом енегії?

варіанти відповідей

Білки

Вуглеводи

Жири

Вітаміни

Запитання 2

Які функції виконують поживні речовини?

варіанти відповідей

Енергетичну

Маскувальну

Захисну

Відновлювальну

Запитання 3

В яких продуктах містяться трансжири?

варіанти відповідей

В соняшниковій олії

В майонезі

У вершковому маслі

В фастфуді

Запитання 4

Якщо людина буде харчуватися тільки рибою та м'ясом, то її організмові не вистачить:

варіанти відповідей

білків

вуглеводів

вітамінів

жирів

Запитання 5

Фрукти та овочі містять:

варіанти відповідей

вітамін А, С та харчові волокна

білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, білки

Запитання 6

Збільшення у раціоні частки перероблених продуктів та загальне зниження фізичної активності - це:

варіанти відповідей

принципи здорового способу життя

принципи здорового харчування

причини дитячого ожиріння

Запитання 7

Індекс маси тіла створили на замовлення:

варіанти відповідей

лікарів

страхових компаній

школи

Запитання 8

Щоденна норма вживання овочів - це:

варіанти відповідей

3-5 порцій

1 порція

8-9 порцій

Запитання 9

Молочні продукти багаті на:

варіанти відповідей

вітаміни А, С та харчові волокна

білок, залізо, мікроелементи

білок, кальцій, фосфор, вітамін А

Запитання 10

Щоденна норма кілокалорій для підлітка:

варіанти відповідей

750 кілокалорій

2400 кілокалорій

4000 кілокалорій

Запитання 11

Харчова цінність продуктів - це:

варіанти відповідей

Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин в 100 грам продукту

Смакові і естетичні якості продукту

Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест