Принципи здорового харчування.

Додано: 7 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
Тест виконано: 197 разів
8 запитань
Запитання 1

Поживні речовини поділяються на групи:

варіанти відповідей

білки, жири та вуглеводи.

 білки, жири, вуглеводи, вітаміни й мінеральні речовини.

 жири, вуглеводи та мінеральні речовини.

Запитання 2

Назвіть принципи збалансованого (раціонального) харчування

варіанти відповідей

харчуватися регулярно

контролювати розмір порцій

збільшити споживання фруктів та овочів та молочних продуктів високої калорійності

збільшити споживання фруктів та овочів та молочних продуктів низької та середньої калорійності

пити якнайбільше води

пити достатню кількість води

Запитання 3

Які чинники впливають на харчові звички людини?

варіанти відповідей

смак та потреби.


потреби, смак та традиції.


стан здоров'я.

смак, потреби, стан здоров'я, традиції.

Запитання 4

Що є будівельним матеріалом для клітин?

варіанти відповідей

жири

білки

вуглеводи

вітаміни

Запитання 5

Найкращим джерелом енергії є...

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Запитання 6

Характеристика,що вказує на енергетичні властивості продукту-це

варіанти відповідей

харчова цінність(поживність)

калорійність

Запитання 7

Сприяють номалізації процесів травлення

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

Запитання 8

Внутрішні органи від переохолодження і травмування захищають...

варіанти відповідей

жири

білки

вуглеводи прості

вуглеводи складні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест