Типи закладів ресторанного господарства та оперативне планування їх роботи

Додано: 24 вересня 2023
Предмет: , 10 клас
23 запитання
Запитання 1

Який заклад ресторанного господарства є різновидом кафе, основним асортиментом якого є кава?

варіанти відповідей

Бар

Кафе

Ресторан

МакДóнальдз

 Кав'ярня

Піцерія

Запитання 2

Яке меню характерне для закусочних (пиріжкової, вареничної, піцерії)?

варіанти відповідей

Меню порційних страв

Повсякденне

Обмежене

Меню денного раціону

Бенкетне

Запитання 3

Укажіть вимоги щодо асортименту продукції меню ресторану класу "люкс". 

варіанти відповідей

Меню має містити не менше трьох найменувань холодних закусок, двох гарячих, 15 других гарячих страв. 

Меню має містити не менше п'яти найменувань холодних закусок, двох гарячих закусок, трьох супів, десяти других гарячих страв, двох солодких страв. 

Меню має містити не менше п'яти найменувань холодних закусок і страв, двох гарячих закусок, шести других гарячих страв, двох солодких страв.

Меню має містити не менше 15 найменувань холодних закусок і страв, трьох гарячих закусок, п'яти супів, ЗО других гарячих страв, шести солодких страв.

Запитання 4

Укажіть вид меню, що відрізняється значною чисельністю холодних закусок та обмеженим асортиментом гарячих страв.

варіанти відповідей

Меню для бенкет-фуршету

Меню денного раціону харчування

Меню комплексного обіду в закладах швидкого обслуговування

Меню порційних страв

Меню із вільним вибором страв

Запитання 5

Як називається меню святкового сніданку, обіду чи вечері

варіанти відповідей

Меню порційних страв

Меню загального столу

Бенкетне

Меню денного раціону харчування

Меню чергових страв

Меню комплексних обідів


Запитання 6

Яке меню відображає значну змінюваність асортименту страв закладу ресторанного господарства?

варіанти відповідей

Меню порційних страв

Меню бенкет-чаю

Меню дитячого харчування

Меню бенкет-фуршету

Меню окремого дня

Запитання 7

У яких закладах ресторанного господарства використовують обмежене меню

варіанти відповідей

У ресторанах вищого класу

У закладах швидкого обслуговування

У барах класу люкс

У кафе молодіжному

У кафе-кондитерських

Запитання 8

Укажіть, ресторан якого класу повинен мати меблі з вишуканим дизайном.

варіанти відповідей

Люкс

Другий

Третій

Перший

Люкс та перший клас

Запитання 9

Укажіть, ресторани та бари якого класу повинні мати карту вин

варіанти відповідей

Першого, другого

Люкс, першого

Люкс, вищого

Вищого, першого

 Другого, третього

Запитання 10

Укажіть тип закладу ресторанного господарства, у якому можна бронювати місця

варіанти відповідей

Кафе загального типу

Коктейль –бар

Ресторан

У пивних барах

Вагон -ресторан

Запитання 11

Укажіть тип закладу ресторанного господарства, у якому є додаткова послуга догляду за домашніми тваринами.

варіанти відповідей

Ресторан

Їдальня

Вагон-ресторан

Купе-буфет

Бар

Запитання 12

Який тип закладу ресторанного господарства може мати додаткову послугу - медичні послуги (медичний пункт)? 

варіанти відповідей

Кафетерій

Закусочна

Гриль –бар

Ресторан

Снек-бар

Запитання 13

Який тип закладу ресторанного господарства може мати додаткову послугу ремонту одягу, взуття та камеру схову? 

варіанти відповідей

Ресторан

Кав'ярня

Закусочна

Коктейль –бар

Кафе

Запитання 14

Укажіть спеціалізоване кафе за видом організації дозвілля

варіанти відповідей

Сосисочна

Інтернет-кафе

Кафе-чай

Варенична

Кафе-морозиво

Запитання 15

Укажіть бар, основу асортименту якого становлять солодкі, холодні й гарячі страви

варіанти відповідей

Фітобар

Гриль-ар

Десертний бар

Кафе-кава

Кафе-піца

Запитання 16

Які бари спеціалізуються на приготуванні й реалізації змішаних напоїв?

варіанти відповідей

Снек-бари

Експрес-бари

Гриль-бари

Коктейль-бари

Диско-бар

Запитання 17

Укажіть різновид бару, де готують і реалізують прохолодні й змішані напої, легкі закуски (можуть бути й гарячі страви), дрібноштучні вироби (воловани, корзиночки з різними начинками), морозиво

варіанти відповідей

Кафетерій

Диско-бар

Гриль-бар

Пивний бар

Салат-бар

Запитання 18

Укажіть заклад ресторанного господарства, що поєднує функції бару та закусочної

варіанти відповідей

Снек-бар

Гриль-бар

Бістро

Коктейль-хол

Кафе молодіжне

Запитання 19

Дайте визначення поняття "млинцева"

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства спеціалізується на приготуванні та реалізації млинців і оладків. Крім того, реалізуються холодні закуски (ковбаса, сир, масло тощо), гарячі й холодні напої, кисломолочні продукти, молоко

Заклад ресторанного господарства яке спеціалізується на приготуванні та реалізації пиріжків та інших борошняних кулінарних і кондитерських виробів, а також гарячих (чай, кава, какао) і холодних напоїв, кисломолочних продуктів

Заклад, призначений для механізованого виробництва власної продукції та централізованого забезпечення нею інших закладів ресторанного господарства та об'єктів роздрібної торгівлі

Заклад ресторанного господарства, призначеній централізовано готувати й постачати готову до споживання їжу в різні місця

підприємство харчування, що спеціалізується на приготуванні та реалізації чебуреків. Можуть бути у меню також кондитерські вироби, бульйони, холодні й гарячі напої, біляші

Запитання 20

Укажіть різновид бару або ресторану, який працює переважно в нічні години, з організуванням різноманітних видовищ і розважально-танцювальних програм із музичним супроводом

варіанти відповідей

Пельменна

Нічний клуб

Сосисочна

Кафетерій

Кав'ярня

Запитання 21

Дайте визначення поняття "їдальня"

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства, призначений готувати і постачати готову їжу та організовувати обслуговування споживачів в інших місцях за спеціальним замовленням

Заклад ресторанного господарства, який реалізує кулінарні та кондитерські вироби, напівфабрикати, деякі продовольчі та супутні товари

Заклад ресторанного господарства, в якому алкогольні, безалкогольні, змішані напої та страви до них і закупні товари продають через барну стойку.

Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент гарячих і холодних закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів.

Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, в якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування

Запитання 22

Дайте визначення поняття "кафе"

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства із широким асортиментом страв нескладного приготування, кондитерських виробів і напої, в якому застосовують самообслуговування або обслуговування офіціантами.

Заклад ресторанного господарства, призначений для централізованого приготування і постачання готової їжі для споживання у різних місцях

Заклад ресторанного господарства самообслуговування з асортиментом страв складного приготування і напоїв, торговельна зала якого обладнана торговельно-технологічним устаткуванням, призначеним для роздавання їжі. 

Заклад ресторанного господарства, в якому алкогольні, безалкогольні, змішані напої та страви до них і закупні товари продають через барну стойку

Різновид закладу ресторанного господарства, де застосовують метод самообслуговування і пропонують дієтичне харчування

Запитання 23

Дайте визначення поняття "ресторан"

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, в якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування

Комплекс закладів ресторанного господарства швидкого обслуговування, що мають загальну торговельну залу.

Заклад ресторанного господарства, що спеціалізується на приготуванні страв з овочів та борошна

Різновид закладу ресторанного господарства, що об'єднує споживачів за інтересами та особливостями смаків

Заклад ресторанного господарства з різноманітним асортимент продукції власного виробництва й закупних товарів, високим рівнем обслуговування і комфорту у поєднанні з організуванням відпочинку й дозвілля споживачів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест