Кулінарні сходинки

Додано: 4 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 202 рази
12 запитань
Запитання 1

Салат - це ...

варіанти відповідей

страва, що готується з різних сирих, запечених на грилі, відварених чи солених, маринованих дрібно покришених шматочків продуктів з додаванням різних заправок, прянощів

страва, що готується із дрібно покришених шматочків тільки сирих овочів

 

страва, що готується із дрібно покришених шматочків варених овочів без додавання прянощів та заправок

Запитання 2

Чи вірне твердження, що овочі для салатів можна приготувати за кілька годин, але нарізати їх треба тільки перед споживанням?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 3

Продукти в салаті мають бути ...

варіанти відповідей

охолодженими

гарячими

мороженими

Запитання 4

Заправлені майонезом салати повинні зберігатися в холодильнику ...

варіанти відповідей

не більше ніж 6 годин

не більше ніж 12 годин

не більше ніж 24 години

Запитання 5

Незаправлені салати повинні зберігатися в холодильнику ...

варіанти відповідей

не більше ніж 12 годин

не більше ніж 20 годин

не більше ніж 25 годин

Запитання 6

Нове мистецтво художнього нарізання овочів та фруктів називається ...

варіанти відповідей

карвінг

шопінг

топінг

Запитання 7

Як перекладається слово "бутерброд"?

варіанти відповідей

сир і ковбаса

шинка і овочі

булка з маком

хліб і масло

Запитання 8

Відкриті бутерброди - це...

варіанти відповідей

дві тонкі скибки пшеничного хліба

шматок хліба, на поверхні якого розміщена начинка

багатошарові бутерброди

Запитання 9

Різновид бутерброда, що складається з двох частинок видовженої булки і одного або декількох шарів м'яса та інших начинок - це ...

варіанти відповідей

складний закритий

канапе

гарячий складний

сендвіч

Запитання 10

Канапе - це ...

варіанти відповідей

невеличкі шматочки хліба

бутерброд з сосискою

крихітні бутерброди масою 10-30 грам

підсмажений бутерброд

Запитання 11

Послідовність приготування бутербродів така:

1.Приготувати бутерброди.

2. Підготувати хліб та продукти.

3. Подати до столу.

4. Нарізати хліб та подрібнити підготовлені продукти.

5. Оздобити бутерброди для подачі до столу.

варіанти відповідей

1,2,3,4,5

3,4,5,2,1

4,3,1,2,5

2,4,1,5,3

Запитання 12

Термін зберігання бутербродів у холодильнику ...

варіанти відповідей

не більше доби

не більше 3 год

не більше тижня

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест