Проблеми неправильного харчування. 6 клас.

Тест призначений для перевірки знань учнів 6 класу матеріалу п. 8 (за підручником І. Д. Беха)

Додано: 2 грудня
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
9 запитань
Запитання 1

Головними причинами цукрового діабету є:

варіанти відповідей

незбалансоване харчування

малорухливий спосіб життя

зайняття спортом

ожиріння

Запитання 2

Для профілактики (для запобігання) діабету необхідно

варіанти відповідей

контролювати масу тіла

зовсім не їсти цукру

правильно харчуватися

бути фізично активним

Запитання 3

Щоб запобігти проблемам, пов'язаним з йододефіцитом, необхідно вживати у їжу

варіанти відповідей

морепродукти (риба, морська капуста, креветки, мідії, кальмари)

гамбургери і чипси

смажену картоплю, макаронні вироби

йодовану сіль

Запитання 4

Що може спричинити харчове отруєння?

варіанти відповідей

продукти, термін реалізації яких минув

Продукти, термін реалізації яких минув

отруйні гриби, ягоди

алкогольні напої

продукти, які зберігаються у холодильнику або морозильнику

Запитання 5

Обов'язкові відомості, які розміщають на упаковці харчових продуктів

варіанти відповідей

Назва продукту, назва та адреса виробника

Склад, харчова та енергетична цінність

Умови зберігання,термін зберігання

Маса, штрих-код

Запитання 6

Ознаки харчового отруєння

варіанти відповідей

Нудота, блювання

Приплив енергії, гарний настрій

Біль у животі, пронос

Раптова слабкість, запаморочення, підвищення температури тіла

Запитання 7

Що треба зробити при харчовому отруєнні?

варіанти відповідей

Викликати швидку допомогу

Спробувати промити шлунок (дати 5-6 склянок кип'яченої води і викликати блювання)

Напоїти постраждалого кока-колою

Попередити про харчове отруєння всіх, хто вживав ті самі продукти

Запитання 8

Познач 4 дії, які допоможуть уникнути мікробного забруднення продуктів

варіанти відповідей

Мити

Розділяти

Зберігати продукти у пластиковому контейнері

Охолоджувати

Нагрівати

Запитання 9

Правильно користуватися йодованою сіллю так

варіанти відповідей

Зберігати щільно закритою, в сухому і темному місці

Купувати великими упаковками, про запас

Додавати у страви перед тим, як подати їх до столу

Збільшити кількість солі, яку споживаєш

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест