Продукти харчування, їх склад та особливості вживання

Додано: 30 квітня
Предмет: Технології, 5 клас
12 запитань
Запитання 1

Харчування - це ... 

варіанти відповідей

вживання харчових продуктів для підтримання потреб організму.

вживання харчових продуктів відповідно до фізіологічних потреб організму.

вживання харчових продуктів для підтримання потреб людини.

Запитання 2

Продукти харчування поділяються на ...

варіанти відповідей

продукти рослинного походження

продукти молочного походження

продукти тваринного походження

Запитання 3

Що є головним джерелом енергії?

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Мікроелементи

Запитання 4

Калій, магній, цинк, йод, фосфор - це ...

варіанти відповідей

Вітаміни

Амінокислоти

Мікроелементи

Запитання 5

Де містяться вуглеводи?

варіанти відповідей

Сир

Цукерка

Хліб

Риба

Запитання 6

Де міститься вітамін В, який необхідний для розумової та фізичної праці, підтримує роботу нервової системи?

варіанти відповідей

Житній хліб

М'ясо

Сир

Сметана

Запитання 7

Калорійність - це ...

варіанти відповідей

кількість калорій, що міститься у продуктах

кількість калорій, що міститься у обіді

Запитання 8

Скільки разів на добу повинен харчуватись підліток?

варіанти відповідей

1-2

2-3

4-5

Запитання 9

На який прийом їжі припадає найбільша кількість їжі, що підліток має спожити за день?

варіанти відповідей

Сніданок

Другий сніданок

Обід

Запитання 10

Стан організму при нестачі вітамінів називається ...

варіанти відповідей

Гіпервітаміноз

Гіповітаміноз

Авітаміноз

Запитання 11

При недостатньому вживанні води у людини може розвинутися ...

варіанти відповідей

знежирення

запаморочення

зневоднення

Запитання 12

Скільки води на день має вживати людина?

варіанти відповідей

1 - 1,5л

1,5 - 2л

2 - 2,5л

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест