Продукти харчування і здоров'я

Додано: 29 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 23 рази
12 запитань
Запитання 1

Співвідношення поживних речовин на 100 грам продукту це -

варіанти відповідей

харчова цінність

поживна цінність

 вага їжі

калорійність їжі

Запитання 2

Енергетична цінність їжі це -

варіанти відповідей

калорійність продукту

смак продукту

поживна цінність продукту

термін зберігання продукту

Запитання 3

Їжа має складатися з поживних речовин. Обери їх.

варіанти відповідей

білки, вітаміни, вуглеводи

жири, вуглеводи, протеїни

білки, вітаміни, цукор, жири, вуглеводи, мінеральні речовини

вітаміни, протеїни, жири, вуглеводи, мінеральні речовини

Запитання 4

Принципи раціонального харчування :

варіанти відповідей

харчова піраміда

помірність, різноманітність, збалансованість

помірність, збалансованість, калорійність

режим харчування

Запитання 5

Для профілактики йододефіциту слід вживати:

варіанти відповідей

м'ясо, молоко, яблука, капусту

морську рибу, морську капусту, йодовану сіль

огірки, моркву, яйця, гречану кашу

кефір, горіхи, перець, вівсяну кашу

Запитання 6

Для профілактики діабету не слід:

варіанти відповідей

вживати багато молочних продуктів

пити холодну воду

їсти овочі

зловживати солодощами

Запитання 7

Вкажіть всі наслідки нестачі йоду в організмі

варіанти відповідей

відчуття постійної втоми, слабкість, депресія

погіршення пам'яті, слуху

захворювання легенів

втрата зору

затримка інтелектуального розвитку у дітей

Запитання 8

З роботою якої залози пов'язане захворювання на цукровий діабет?

варіанти відповідей

щитоподібної залози

підшлункової залози

статевих залоз

слинної залози

Запитання 9

На упаковці харчових продуктів мають бути зазначені такі обов'язкові відомості:

варіанти відповідей

назва продукту

дата виготовлення

умови зберігання продукту

рецепт приготування

штрих-код країни виробника

Запитання 10

Скільки часу можна зберігати молочнокислу продукцію при температурі t = 0-20C ?

варіанти відповідей

36 годин

2 години

48 годин

тиждень

Запитання 11

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термій реалізації яких минув

отруйні гриби та ягоди

з пошкодженою упаковкою

куплених на стихійних ринках

консерви зі вздутими кришками

усі відповіді вірні

Запитання 12

Першу допомогу при харчовому отруєнні надають так:


варіанти відповідей

До приїзду лікаря дати хворому випити 5-6 склянок підсоленої кип'яченої води, щоб викликати блювання. Повторити 2-3 рази, доки з'явиться вода без домішок їжі.

Після цього дати випити підсолену воду або несолодкий чай, щоб запобігти зневодненню організму.


При перших симптомах отруєння — викликати «швидку допомогу» або лікаря.

Хворого покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік. Пильнувати, щоб не захлинувся блювотинням. Зігріти (вкрити, покласти грілки)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест