Профілактика харчових отруєнь.

Додано: 20 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 42 рази
5 запитань
Запитання 1

Харчовi отруєння виникають пiсля вживання:


варіанти відповідей

Несумiсних продуктiв або незрiлих плодiв

Продуктiв, в яких було допущено накопичення великої кiлькостi специфiчних мiкроорганiзмiв або токсинiв мiкробного чи немiкробного походження

свіжих і якісних продуктів

Запитання 2

Ознаки харчового отруєння

варіанти відповідей

слабкість

біль у животі

пронос

нудота

блювання

підвищення температури

гарний апетит

Запитання 3

Першу допомогу при харчових отруєннях надають так:

варіанти відповідей

З*їсти щось смачненьке

викликати "швидку допомогу" або лікаря

дати хворому випити 5-6 склянок підсоленої кип*яченої води, щоб викликати блювання.

дати випити підсолену воду або несолодкий чай.

хворого покласти в ліжко, зігріти.

Запитання 4

Чи ризиковано купувати продукти на стихійних ринках?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 5

Продукти можуть стати шкідливими для здоров*я, якщо порушено правила їх обробки і зберігання?

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест