Профілактика захворювань незбалансованого харчування. Харчові добавки.

Додано: 2 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
7 запитань
Запитання 1

Що таке збалансоване харчування?


варіанти відповідей

а) Споживання великої кількості їжі

б)Споживання різноманітних продуктів у потрібній кількості.


в) Споживання лише здорової їжі.


Запитання 2

Які основні групи харчових продуктів необхідні для збалансованого харчування?


варіанти відповідей

а) М'ясо, молочні продукти, фрукти.

б) Тільки свіжі овочі та фрукти.

в) Хлібобулочні вироби, овочі, фрукти, молочні продукти, м'ясо, риба, яйця, олії, цукор, сіль.


Запитання 3

Що таке харчові добавки?


варіанти відповідей

а) Натуральні речовини, які додають до їжі для покращення смаку.

б) Речовини, які додають до їжі для збільшення терміну зберігання, покращення зовнішнього вигляду або смаку.


г) Шкідливі речовини, які додають до їжі для здешевлення виробництва.

Запитання 4

Які можуть бути негативні наслідки незбалансованого харчування?


варіанти відповідей

а) Ожиріння, цукровий діабет, захворювання серцево-судинної системи.


б) Збільшення м'язової маси.

в) Покращення настрою.

Запитання 5

Які харчові добавки можуть бути шкідливими для здоров'я?


варіанти відповідей

а) Тільки штучні барвники.

б) Тільки консерванти.

в) Деякі штучні барвники, консерванти, підсилювачі смаку.

Запитання 6

Який з перелічених продуктів належить до групи злаків?

варіанти відповідей

а) Яблуко

б) Риба

в) Хліб

Запитання 7

Який з перелічених факторів не впливає на вибір продуктів харчування?

варіанти відповідей

а) Смак

б) Ціна

в) Колір волосся

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест