Програмні засоби для складних обчислень, аналізу даних та фінансових розрахунків

Додано: 2 березня 2020
Предмет: Інформатика, 10 клас
Тест виконано: 2099 разів
12 запитань
Запитання 1

Яка з функцій повертає поточну вартість інвестиції, яка дорівнює сукупній вартості майбутніх виплат ? ПрикладВи плануєте заощадити 9000 грн на покупку ноутбука протягом трьох років. Вам цікаво, яку суму потрібно покласти на рахунок, щоб щомісячний внесок становив 300 грн.


варіанти відповідей

NPER

РМТ

PV

Запитання 2

Для застосування сортування в таблиці потрібно скористатися групою інструментів на вкладці Основне позначеною цифрою …


варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 3

Яка з функцій обчислює кількість періодів виплат для інвестицій на основі постійних періодичних виплат і постійної відсоткової ставки? ПрикладВи плануєте придбати ноутбук за 9000 грн. Такої суми власних коштів вас немає, тому можна взяти гроші в кредит у банку під 18% річних при щомісячній платі 400 грн. Визначте кількість місяців, протягом яких ви будете в такому разі сплачувати кредит.


варіанти відповідей

PV

NPER

РМТ

Запитання 4

Скільки рядків буде в таблиці зображеній на малюнку, якщо для першого стовпчика буде застосований фільтр: слова, що складаються з 3 літер?


варіанти відповідей

1

0

4

2

3

Запитання 5

Скільки рядків буде в таблиці зображеній на малюнку, якщо для першого стовпчика буде застосований фільтр: слова, що починаються з літери Р?


варіанти відповідей

4

3

0

2

1

Запитання 6

Скільки рядків буде в таблиці зображеній на малюнку, якщо для першого стовпчика буде застосований фільтр: слова, що складаються більше ніж з 1 літери?

варіанти відповідей

3

2

1

0

4

Запитання 7

Сортування від наймолодшого до найстаршого та Сортування від найстаршого до наймолодшого відбувається коли в полі розміщені …


варіанти відповідей

числові значення

значення типу дата і час

текстові значення

Запитання 8

Скільки рядків буде в таблиці зображеній на малюнку, якщо для другого стовпчика буде застосований фільтр: всі числа менші 0?


варіанти відповідей

0

1

4

2

3

Запитання 9

За допомогою якої з функцій у Microsoft Excel можна здійснити пошук за ключовим значенням?


варіанти відповідей

VLOOKUP

AVERAGE

FV

SUM

Запитання 10

Скільки рядків буде в таблиці зображеній на малюнку, якщо для першого стовпчика буде застосований фільтр: слова, що складаються з 1 літери; а для другого – числа більші за 5?


варіанти відповідей

4

3

0

1

2

Запитання 11

Скільки рядків буде в таблиці зображеній на малюнку, якщо для другого стовпчика буде застосований фільтр: всі числа більші за 0?



варіанти відповідей

1

2

3

0

4

Запитання 12

Яка з функцій повертає суму виплати за позикою на основі постійних періодичних виплат і постійної відсоткової ставки? ПрикладВи плануєте взяти у кредит ноутбук. Вам важливо перевірити суму пропонованого щомісячного платежу за позикою в 9000 грн під 18% річних на термін 3 роки.


варіанти відповідей

РМТ

NPER

PV

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест