раціональне харчування

Додано: 19 січня 2022
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 122 рази
11 запитань
Запитання 1

Який відсоток від маси тіла становить вода?

варіанти відповідей

30 -50%

80 -100%

65 -75%

Запитання 2

Останній прийом їжі перед сном повинен бути

варіанти відповідей

за 2 години

за 6 годин

за 4 години

Запитання 3


 Кількість вільної рідини у вигляді мінеральної негазваної води, свіжовижатих соків, чаю,кави не менше

варіанти відповідей

2 л на добу

1 л на добу

1,5л на добу

4л на добу

Запитання 4

Основним ринципом раціонального харчування

варіанти відповідей

збалансоване, повноцінне харчування

теплова обробка продуктів харчування

режим робочого дня та відпочинку

всі відповіді вірні

Запитання 5

Яку інформацію можна знайти на пакуванні кожного продукту?

варіанти відповідей

термін придатності

вміст вітамінів

вміст різних хімічних елементів

інформацію щодо корисності продукту

інформацію про сорти, породи і штами, що були використані у процесі виробництва

Запитання 6

Увідповідніть рекомендації щодо здорового харчування та їх підґрунтя.

1. уникайте вживання солодощів, чіпсів і газованих напоїв

2. мийте руки та продукти перед приготуванням їжі

3. замінюйте тваринну їжу рослинною

4. проводьте ретельну термічну обробку м’ясних продуктів і риби

А дозволяє уникнути потрапляння патогенних бактерій

Б дозволяє знизити кількість холестерину й насичених жирів у їжі, а також збільшує надходження вітамінів

В солона та штучно солодка їжа провокує розвиток хвороб видільної та серцево-судинної систем

Г знищує потенційно токсичні мікроорганізми

Д дозволяє забезпечити організм необхідною кількістю енергії

варіанти відповідей

1-В 2-Г 3-Б 4-Д

1-В 2-А 3-Б 4-Г

1-Б 2-А 3-Б 4-Д

1-Б 2-Г 3-Б 4-Г

Запитання 7

Перший розробив правила раціонального харчування

варіанти відповідей

Авіцена

Арістотель

Гіпократ

Ламарк

Запитання 8

РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ — це

варіанти відповідей

надходження до організму поживних речовин

сніданок,обід та вечеря

харчування, за якого до організму з харчовими продуктами надходять усі поживні речовини, вітаміни та мінеральні солі в кількостях, необхідних для нормальної життєдіяльності

споживання великої кількості води

Запитання 9

 Раціональне харчування сприяє

варіанти відповідей

збереженню здоров’я

опірності шкідливим чинникам середовища

 високій працездатності

активному довголіттю

Запитання 10

Співвідношення білків, жирів та вуглеводів згідно із сучасними вимогами становить

варіанти відповідей

1:1:1

2:3:5

1,0 : 2,3 : 5,8

1,5 : 3,5 : 5,5

Запитання 11

В результаті окиснення 1 г жиру організм отримує 

варіанти відповідей

38 кДж (8,6 ккал)

17,2 кДж (3,9 ккал)

17,6 кДж (4 ккал)

39,2 кДж (9 ккал)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест