Раціональне харчування

Додано: 24 січня 2022
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 229 разів
15 запитань
Запитання 1

Вкажіть декілька найважливіших принципів раціонального харчування:

варіанти відповідей

 поживність та калорійність їжі мають відповідати енергетичним витратам організму

вживання цукру та солі у великих кількостях

максимальна різноманітність їжі для поповнення кількості речовин, що здійснюють регуляторну функцію

недостатня кількість в меню фруктів і овочів.

Запитання 2

Недостатнє вживання білків призводить до порушення :

варіанти відповідей

дистрофії

ожиріння

підвищеною сприйнятливістю до інфекцій

розвитку подагри

Запитання 3

У добовому раціоні співвідношення білків, жирів, вуглеводів повинно бути

варіанти відповідей

1:1:4

1:4:1

4:1:1

4:4:1

Запитання 4

Про що свідчить піраміда здорового харчування, виберіть правильні твердження

варіанти відповідей

Що більше овочів ви їсте, тим краще (виключаючі картоплю)

Їжте очищені зерна, білий хліб

Їжте овочі та фрукти різних кольорів

Використовуйте олівкову олію та рапсове масло для приготування салатів, уникайте трансжири

Пийте більше води, особливо солодку для отримання додаткової енергії

Вибирайте рибу, птицю, бобові і горіхи

В раціоні повинне бути червоне м'ясо, бекон та інше перероблене м'ясо

Пийте чай або каву з малою кількістю цукру або зовсім без нього

Запитання 5

Найбільш оптимальним для дорослої людини є чотириразове харчування. Знайдіть правильний відсоток калорійності їжи, який приходиться на перший сніданок : другий сніданок : обід : вечеря

варіанти відповідей

25% : 15% : 35% : 25%

35% : 15% : 25% : 25%

25% : 35% : 15% : 25%

25% : 25% : 35% : 15%

Запитання 6

З даного переліку органів виберіть ту групу органів, які містять найбільше води

варіанти відповідей

Кров, мозок, печінка

М'язова тканина, кісткі, жирова тканина

Печінка, мозок, м'язова тканина

кров, кісткі, жирова тканина

Запитання 7

До фізичних показників якості води відносяться

варіанти відповідей

температура

прозорість

каламутність

колір

кислотність

жорсткість

уміст кишкової палички

запах

Запитання 8

Хімічними показниками якості питної води є

варіанти відповідей

кислотність

окиснюваність

жорсткість

вміст радіоактивних речовин

вміст кишкової палички

смак

прозорість

вміст важких металів

Запитання 9

Для нормального функціонування організму людині необхідно 2,5 кг цієї речовини. Що це? 

варіанти відповідей

Вода

Суп (борщ)

Кава

Запитання 10

Цей засіб може слугувати профілактикою карієсу, проте надмірне вживання призводить до проблем зі шлунком. 

варіанти відповідей

Зубна паста

Жуйка

Запитання 11

Здоровий, міцний сон — запорука гарного настрою і бадьорості протягом усього дня. Проте тривалість сну для людей різних вікових категорій різна. Скільки годин повинен спати підліток, аби бути здоровим?

варіанти відповідей

Цілий день

10-12 годин

5 годин

8-9 годин

Запитання 12

Складові компоненти їжі? 

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Білки, жири , вуглеводи

Запитання 13

 Як на сьогоднішній день називається в Україні «Піраміда здорового

харчування?» 

варіанти відповідей

"Кастрюля здорового харчування"

"Тарілка здорового харчування"

Меню

Запитання 14

Найкращий відпочинок для мозку? 

варіанти відповідей

Комп'ютерні  ігри

Сон

Навчання

Запитання 15

 Ця каша посіла перше місце серед продуктів для сніданку і третє місце в «Індексі ситості»...


варіанти відповідей

Манна

Пшоняна

Вівсянка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест