Раціональне харчування

Додано: 17 лютого 2022
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 239 разів
12 запитань
Запитання 1

Сполуки, які повинні надходити до організму людини у великих кількостях:

варіанти відповідей

макронутрієнти

мікронутрієнти

вітаміни

біологічно активні речовини

Запитання 2

Раціональне харчування сприяє

варіанти відповідей

збереженню здоров'я

опірності шкідливими факторами довкілля

високій фізичній і розумовій працездатності

активному довголіттю

всі відповіді вірні

Запитання 3

Макронутрієнтний склад продукту називають:

варіанти відповідей

Поживною цінністю

енергетичною цінністю

калорійністю

збалансованістю

Запитання 4

Вітаміни відносять до

варіанти відповідей

макронутрієнтів

мікронутрієнтів

Запитання 5

Цукровий діабет може спричинити надлишок

варіанти відповідей

білків

вуглеводів

жирів

води

Запитання 6

Добова потреба яких речовин має переважати в меню здорової людини

варіанти відповідей

білків

вуглеводів

жирів

вітамінів

Запитання 7

Міра кількості енергії, що міститься в їжі:

варіанти відповідей

калорійність

поживність

енергійність

всі відповіді вірні

Запитання 8

Основні принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

енергетична цінність раціону

належний хімічний склад

добра засвоюваність їжі

нездатність їжі створювати відчуття насичення

Запитання 9

Кількість вільної рідини у вигляді мінеральної негазованої води, свіжовижатих соків, чаю, кави не менше:

варіанти відповідей

2 лна добу

1 л на добу

1 - 1.5 л на добу

1.5 - 2 л на добу

Запитання 10

У яких ліпідах найбільше холестерину?

варіанти відповідей

у оливковій олії

у соняшниковій олії рафінованій

 конопляній олії

у тваринних жирах

Запитання 11

Що таке добовий раціон?

варіанти відповідей

кількість їжі, яку треба спожити для відновлення енерговитрат

кількість їжі,тяку треба спожити для виконання розумових вправ

кількість їжі, яку треба спожити для виконання фізичних вправ

кількість їжі,яку треба спожити для відновлення пластичного обміну

Запитання 12

Енергетична цінність харчових продуктів визначається вмістом у них:

варіанти відповідей

 Вітамінів, мінеральних речовин

Білків, жирів, вуглеводів

Мінеральних речовин, харчових добавок

Поліненасичених жирних кислот, харчових добавок

вітамінів, мікроелементів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест