Який відсоток від маси тіла становить вода?
Останній прийом їжі перед сном повинен бути
Для нормалізації водного балансу в організмі рекомендовано
Кількість вільної рідини у вигляді мінеральної негазваної води, свіжовижатих соків, чаю,кави не менше
Основним ринципом раціонального харчування
Яку інформацію можна знайти на пакуванні кожного продукту?
Увідповідніть рекомендації щодо здорового харчування та їх підґрунтя.
1. уникайте вживання солодощів, чіпсів і газованих напоїв
2. мийте руки та продукти перед приготуванням їжі
3. замінюйте тваринну їжу рослинною
4. проводьте ретельну термічну обробку м’ясних продуктів і риби
А дозволяє уникнути потрапляння патогенних бактерій
Б дозволяє знизити кількість холестерину й насичених жирів у їжі, а також збільшує надходження вітамінів
В солона та штучно солодка їжа провокує розвиток хвороб видільної та серцево-судинної систем
Г знищує потенційно токсичні мікроорганізми
Д дозволяє забезпечити організм необхідною кількістю енергії
Перший розробив правила раціонального харчування
РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ — це
Раціональне харчування сприяє
Енергетичний баланс людини — це
Співвідношення білків, жирів та вуглеводів згідно із сучасними вимогами становить
В результаті окиснення 1 г жиру організм отримує
Пряма калориметрія — це
Герметичні камери з подвійними стінками, між якими циркулює вода - це
Ожиріння збільшує ризик винекнення :
Відомо, що ферменти, які розщеплюють вітаміни, малоактивні за низьких температур. Укажіть умову зберігання або обробки овочів та фруктів, пов'язану з описаною властивістю.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома