Раціональне харчування

Додано: 28 жовтня
Предмет: Біологія, 10 клас
14 запитань
Запитання 1

Харчування, за якого до організму надходять усі поживні речовини, вітаміни, мінеральні солі в кількостях, необхідних для нормальної життєдіяльності


варіанти відповідей

Розумне харчування

Раціональне харчування

Здорове харчування

Енергетичне харчування

Запитання 2

Оберіть складники раціонального харчування

варіанти відповідей

Збалансованість

Калорійність

Енергетична рівновага

Режим харчування

Запитання 3

Яким має бути співвідношення білків, жирів та вуглеводів у харчовому раціоні людини згідно із сучасними вимогами

варіанти відповідей

1:2:3

1:1:4

50/50

2:6:8

Запитання 4

У добовій кількості білка тваринний білок має складати не менше 

варіанти відповідей

30%

15%

85%

60%

Запитання 5

Співвідношення між кількістю енергії, що надходить в організм, і кількістю енергії, що ним витрачається


варіанти відповідей

Енергетичні затрати

Енергетична рівновага

Енергетичне поновлення

Енергетичний колапс

Запитання 6

Якщо енергетичний баланс буде негативним - вага тіла:

варіанти відповідей

Зменшиться

Збільшиться

Залишиться незмінною

Запитання 7

За надлишкового вживання вуглеводів спостерігається їхнє перетворення у

варіанти відповідей

Воду

Жири

Вуглекислий газ

АТФ

Запитання 8

Останній прийом їжі на добу повинен бути

варіанти відповідей

за 5 годин до сну

за 2-3 години до сну

за 30 хвилин до сну

перед сном

Запитання 9

Для збереження здоров'я свій ранок потрібно починати з

варіанти відповідей

Скланки теплої води

Ранкової пробіжки

Душу

Чищення зубів

Запитання 10

Які із наведених продуктів варто виключити із харчового раціону

варіанти відповідей

Молочнокислі продукти

Печиво

Газовані напої

Капусту

Запитання 11

Чи варто виключити з раціону хліб?

варіанти відповідей

Так, це сприяє схудненню

Так, це збалансує раціон

Ні, це важливе джерело вуглеводів

Запитання 12

Загальнодобове споживання солі, із врахуванням її вмісту у інших продуктах, не повинно перевищувати 

варіанти відповідей

8гр

4гр

2гр

6гр

Запитання 13

Щоденна добова потреба підлітків у білках 

варіанти відповідей

не менше 100гр

не більше 80гр

не менше 250гр

не більше 65гр

Запитання 14

Рекомендована температура перших страв

варіанти відповідей

Не менше 800

Не вище 250

Не вище 700

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест