Лікувально-профілактичне харчування - це:
В Україні не функціонують такі види лікувально-профілактичного харчування на шкідливих виробництвах:
Працівникам хімічних виробництв, які одержують один з п'яти лікувально-профілактичних раціонів, молоко:
Працівники атомних станцій отримують раціон №:
При лікувально-профілактичному харчуванні заміна одних продуктів на інші:
Раціональне харчування - це:
Назвіть ознаки збалансованого харчування :
У ротовій порожнині людини розщеплюються:
Із названих речовин не є поживними:
Пряма калориметрія - це:
Яке співвідношення білків, жирів та вуглеводів є оптимальним при помірному фізичному навантаженні?
Раціональне харчування дітей у віці 13-14 років передбачає вживання їжі:
Яке твердження НЕ є принципом здорового харчування?
Збалансоване харчування-це:харчування,під час якого..
Оберіть правильне твердження:
Раціональне харчування базується на трьох принципах:
Дайте визначення поняттю “режим харчування”:
Хворому була призначена дієта №5. Що з перерахованих продуктів не можна хворому?
Дієту за яким номером призначають при діагнозі цукровий діабет?
Вкажіть продукт, який бажано вживати при цукровому діабеті:
Які рекомендації по складанню харчового раціону Ви б дали хворому з нирковою недостатністю:
При захворюванні серцево-судинної системи рекомендується дієта №:
Хворому призначено дієту №1. Дайте характеристику цієї дієти?
Підвищення температури тіла, що виникає при засвоєнні їжі, називається:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома