Раціональне харчування - це:
Раціональне харчування сприяє:
Основні принципи раціонального харчування:
Хліб повинен бути присутнім у раціоні:
М'ясо, рибу, птицю слід:
Їсти слід:
Кількість вільної рідини у вигляді мінеральної негазваної води, свіжовижатих соків, чаю,кави не менше:
Кількість прийомів їжі на добу повинна бути:
.Добовий раціон має містити достатню кількість:
Для профілактики ожиріння мають значення:
Регулярне вживання в їжу продуктів із низьким умістом Йоду призводить до виникнення
Вітаміни – це:
Який із наведених продуктів варто намагатися виключити із харчового раціону?
Співставте рекомендації щодо здорового харчування та їх підґрунтя.
1. уникайте вживання солодощів, чіпсів і газованих напоїв
2. мийте руки та продукти перед приготуванням їжі
3. замінюйте тваринну їжу рослинною
4. проводьте ретельну термічну обробку м’ясних продуктів і риби
А дозволяє уникнути потрапляння патогенних бактерій
Б дозволяє знизити кількість холестерину й насичених жирів у їжі, а також збільшує надходження вітамінів
В солона та штучно солодка їжа провокує розвиток хвороб видільної та серцево-судинної систем
Г знищує потенційно токсичні мікроорганізми
Д дозволяє забезпечити організм необхідною кількістю енергії
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома