Раціональне харчування та харчовий раціон

Додано: 2 січня 2021
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 46 разів
5 запитань
Запитання 1

Раціональне харчування - це

варіанти відповідей

Коли кількість більша, ніж потрібно організму

Коли якість не враховується

Коли якість і кількість їжі відповідає потребам організму

Запитання 2

Установити відповідність між показниками якості води:

1. Санітарно-гігієнічні

2. Токсикологічні

3. Органолептичні

А. Мікробіологічна характеристика

Б .Запах і смак

В. Хімічний склад води

варіанти відповідей

1Б 2А 3В

1Б 2В 3А

1А 2Б 3В

Запитання 3

Установити відповідність кількості води в органах:

1. Мозок

2. Кров

3. Скелет

4. М'язи

А. 92%

Б. 22%

В. 75%

Г. 80-85%

варіанти відповідей

1Г 2А 3В 4Б

1Г 2А 3Б 4В

1Г 2 Б 3А 4В

1А 2Б 3В 4Г

Запитання 4

Вибрати правильні твердження:

1.Морська капуста є джерелом йоду

2. Сніданок потрібно пропускати

3. Солодка газована вода - гарний напій

4. Корисно їсти хліб з висівками

5. Добовий раціон не збалансований

6. Варити овочі потрібно тривалий час

7. Вечеря повинна бути малокалорійною

варіанти відповідей

1, 4, 7

1, 5, 6

1, 4, 6

Запитання 5

Установити співвідношення між хворобами людини:

1. Ожиріння

2. Цукровий діабет

3. Анемія

4. Карієс

А. Споживання великої кількості цукру

Б. Зменшення кількості заліза в продуктах харчування

В. Нестача флуору і кальцію

Г. Надлишок в раціоні вуглеводів і жирів

варіанти відповідей

1Г 2А 3В 4Б

1Г 2Б 3А 4В

1Г 2А 3Б 4В

1А 2Б 3В 4Г

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест