Раціональне харчування - це
Установити відповідність між показниками якості води:
1. Санітарно-гігієнічні
2. Токсикологічні
3. Органолептичні
А. Мікробіологічна характеристика
Б .Запах і смак
В. Хімічний склад води
Установити відповідність кількості води в органах:
1. Мозок
2. Кров
3. Скелет
4. М'язи
А. 92%
Б. 22%
В. 75%
Г. 80-85%
Вибрати правильні твердження:
1.Морська капуста є джерелом йоду
2. Сніданок потрібно пропускати
3. Солодка газована вода - гарний напій
4. Корисно їсти хліб з висівками
5. Добовий раціон не збалансований
6. Варити овочі потрібно тривалий час
7. Вечеря повинна бути малокалорійною
Установити співвідношення між хворобами людини:
1. Ожиріння
2. Цукровий діабет
3. Анемія
4. Карієс
А. Споживання великої кількості цукру
Б. Зменшення кількості заліза в продуктах харчування
В. Нестача флуору і кальцію
Г. Надлишок в раціоні вуглеводів і жирів
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома