"Раціональне використання агрохімікатів"

Додано: 26 жовтня 2023
Предмет: Екологія, 10 клас
10 запитань
Запитання 1

Закінчить речення: "Накопичення у воді біогенних елементів під дією антропогенних чи природніх чинників називається ..."

варіанти відповідей

забруднення води

цвітіння води

евтрофування води

зараження води

Запитання 2

Які біогенні елементи є найбільшими забруднювачами води? (дві правильні відповіді)

варіанти відповідей

азот

фосфор

залізо

йод

Запитання 3

Як називаються води, які відводять зі зрошувальних угідь, поливних територій , ділянок, де застосовується гідромеханізація?

варіанти відповідей

води зворотні

води дренажні

води скидні

води стічні

Запитання 4

Як називаються земельні ділянки, які використовують як елемент очисних споруд для біологічного очищення стічних вод просоченням їх крізь грунт?

варіанти відповідей

поля фільтрації

поля зрошення

поля очищення

поля інфільтрації

Запитання 5

Яка гранично допустима концентрація нітратів у питній воді?

варіанти відповідей

120мг/л

45мг/л

80мг/л

25-30мг/л

Запитання 6

Які сільськогосподарські культури найбільше накопичують нітрати (таб.13.4 стр.539)? ( чотири правильні відповіді)

варіанти відповідей

овочі листові і салатні

буряки столові

редис

капуста білоголова рання

цибуля

картопля

Запитання 7

Порушенням норм і правил застосування якої групи мінеральних добрив є накопиченням у рослинах нітратів?

варіанти відповідей

азотних

калійних

фосфорних

марганцевих

Запитання 8

В якій частині рослини вміст нітратів є найменшим?

варіанти відповідей

черешках

стеблах

листках

коренях

Запитання 9

Яким способами в домашніх умовах можна зменшити в овочах вміст нітратів? (дві правильні відповіді)

варіанти відповідей

промивання водою

пересипати сухою гірчицею

зберігання на прямих сонячних променях

квашення, соління та маринування овочів

Запитання 10

Чому при тривалому зберіганні картоплі і овочів обов'язково потрібно видаляти пошкодженні механічно та уражені хворобою плоди?

варіанти відповідей

нітрати перетворюються в нітрити, які є токсичними

втрачаються поживні речовини

руйнується хімічний склад

знижуються смакові якості овочів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест