Растровий графічний редактор як інструмент дизайну.

Додано: 19 березня 2020
Предмет: Інформатика, 11 клас
Тест виконано: 62 рази
5 запитань
Запитання 1

Растровий графічний редактор — це...

варіанти відповідей

... спеціалізована програма, призначена для створення та обробки векторних зображень. Такі програми використовуються в роботі художників і дизайнерів різних напрямків, конструкторів, мультиплікаторів, у сфері ділової графіки, для презентацій, публікації в Інтернеті і т.п.

... спеціалізована програма для створення і обробки растрових зображень. Ці програмні продукти знайшли широке застосування в роботі художників-ілюстраторів, при підготовці зображень до друку або на фотопапері, публікації в інтернеті.

... спеціалізована програма для створення і обробки растрових та векторних зображень. Ці програмні продукти знайшли широке застосування в роботі художників-ілюстраторів, конструкторів, мультиплікаторів.

Запитання 2

Растрові графічні редактори дозволяють користувачеві ...

варіанти відповідей

... створювати і редагувати зображення на екрані комп'ютера, а також зберігати їх в різних растрових форматах.

... створювати і редагувати растрові та векторні зображення безпосередньо на екрані комп'ютера, а також зберігати їх у різних форматах.

... створювати і редагувати векторні зображення безпосередньо на екрані комп'ютера, а також зберігати їх у різних векторних форматах.

Запитання 3

Растрове зображення зберігається за допомогою ...

варіанти відповідей

... примітивних геометричних об'єктів (ліній, кіл, кривих, багатокутників), які можна описати математичними рівняннями.

... крапок різного кольору (пикселей), які утворять рядки й стовпці. Будь-який пиксель має фіксоване положення й колір. Зберігання кожного пикселя вимагає деякої кількості біт інформації, що залежить від кількості квітів у зображенні.

обидві відповіді правильні

Запитання 4

Обери правильне твердження

варіанти відповідей

Растрові зображення дуже чутливі до масштабування (збільшенню або зменшенню). Коли растрове зображення зменшується, кілька сусідніх крапок перетворюються в одну, тому губиться розбірливість дрібних деталей зображення. При укрупненні зображення збільшується розмір кожної крапки й з'являється східчастий ефект, що видний неозброєним оком.

У растровій графіці базовим елементом є лінія, яка описується математичною формулою. Таке представлення даних компактніше, але побудова об'єктів супроводжується неперервним перерахунком параметрів кривої у координати екранного або друкованого зображення.

Растрові графічні зображення є оптимальним засобом для зберігання високоточних графічних об'єктів (креслення, схеми й т.д.), для яких має значення наявність чітких і ясних контурів. З растровою графікою ви зіштовхуєтеся, коли працюєте із системами комп'ютерного креслення й автоматизованого проектування, із програмами обробки тривимірної графіки.

Запитання 5

Оберіть найвідоміші растрові редактори.

варіанти відповідей

Adobe Photoshop

Coreldraw

Adobe Fireworks

Corel Photo-Paint

Adobe Illustrator

Microsoft Photo Editor

Inkscape

GIMP

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест